Πάνος Σκουρλέτης : Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει κανόνες στο μιντιακό σύστημα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνος Σκουρλέτης : Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει κανόνες στο μιντιακό σύστημα

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στο OPENTV:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το “λάθος” να επιχειρήσει να βάλει κανόνες και αυτό δεν του το συγχώρησαν διάφοροι κύκλοι. Γι’ αυτό στήθηκε αυτή η υπόθεση»,επεσήμανε οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης,ως προς το ζήτημα της Επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά, μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPENTVμε τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει θέμα δημοκρατίας και πληροφόρησης στην Ελλάδα», κάτι που πρέπει να συζητηθεί «αν θέλουμε να αναβαθμιστούμε ως Δημοκρατία».Αναφορικά με την υπόθεση Παπασταύρου, σημείωσε ότι υπάρχει απόφαση της Δικαιοσύνης και «ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από τη συγκρότηση της Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

· «Όλη αυτή η ιστορία στήθηκε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως να στείλει ένα σήμα: μην αγγίζετε τους φίλους μας, μην παρεμβαίνετε στο μιντιακό σύστημα το οποίο στηρίζει και στήριζε και παλαιότερα, τις δυνάμεις της διαπλοκής και της πολιτικής εξουσίας. Αντιμετωπίζονται ως “ιερές αγελάδες”. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το “λάθος” να επιχειρήσει να βάλει κανόνες και αυτό δεν του το συγχώρησαν διάφοροι κύκλοι. Γι’ αυτό στήθηκε αυτή η υπόθεση».

· «Η βασική κατηγορία, βάσει της οποίας η ΝΔ πολιτεύθηκε αυτά τα δύο χρόνια, ότι υπήρξε δωροδοκία στο πρόσωπο του κ. Παππά, απεσύρθη. Αυτό πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας. Το ζητούμενο είναι οι συνθήκες ελεύθερης και απρόσκοπτης λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Υπάρχει θέμα δημοκρατίας και πληροφόρησης στην Ελλάδα. Δημοκρατίας σε σχέση με την λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν, είτε είναι ιδιωτικά είτε και δημόσια, ακόμα. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Αν θέλουμε να αναβαθμιστούμε ως Δημοκρατία και ως πολίτευμα, κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση γι’ αυτά τα θέματα».

Για την υπόθεση Παπασταύρου

· «Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, οι αποφάσεις της είναι σεβαστές από όλους, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

· «Τρία πολιτικά πρόσωπα, όπως είπε και ο κ. Οικονόμου, εμπλέκονται σε μια υπόθεση που αυτή τη στιγμή έχει “παγώσει” χωρίς να είναι κατανοητό γιατί. Ακούγονται ευφάνταστα πράγματα, όπως η αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων και είδαμε τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος είναι εξαφανισμένος -το μόνο που κάνει είναι διαρροές και απειλές προς τον νυν πρωθυπουργό σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών – να κάνει oncamera δήλωση χθες για την υπόθεση Παπασταύρου. Αυτού του είδους η πολιτική λειτουργία δεν με αφορά καθόλου».

· Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ https://youtu.be/U7chcRuk1vs

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή