Δηλητηρίασαν σκυλιά πετώντας ποντικοφάρμακο στο μπαλκόνι!

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δηλητηρίασαν σκυλιά πετώντας ποντικοφάρμακο στο μπαλκόνι!

Όταν η καταγγελία έφτασε στην εφημερίδα μας, η είδηση προκάλεσε σε όλους μας σοκ! Ένα ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου γεγονός συνέβει στις αρχές Ιουνίου, σε γειτονιά του Γαλατσίου με θύμα δύο δεσποζόμενα σκυλιά που τους πέταξαν δηλητήριο (ποντικοφάρμακο) μέσα στο ίδιο τους το σπίτι! Το ένα, δυστυχώς, κατέληξε και το δεύτερο υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και τύφλωση.

Τα δυο σκυλιά της οικογένειας του Αντωνίου Ματσούκη, που κατοικεί στην οδό Κουντουριώτου 39 στο Γαλάτσι δηλητηριάστηκαν, σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο ίδιος, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Κάποιος τους πέταξε φαγητό με ποντικοφάρμακο στη βεράντα του δευτέρου ορόφου από ένα παράθυρο που επικοινωνεί με το κλιμακοστάσιο.

Τα σκυλιά, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ματσούκης ζούσαν μέσα στο σπίτι και μόνο όταν οι άνθρωποι που τα φροντίζουν ήταν παρόντες, έβγαιναν στη βεράντα του σαλονιού.
Το συμβάν έγινε αρχές Ιουνίου και τα σκυλιά ξαφνικά άρχισαν να μην βλέπουν καλά. Αμέσως οι ιδιοκτήτες τους τα πήγαν στον κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν εγκεφαλική αιμορραγία εξαιτίας της δηλητηρίασης. Ξεκίνησαν αμέσως θεραπεία με κονάκιο και ενέσεις στα μάτια για να ξαναδούν. Το μεγαλύτερο σε ηλικία επέζησε με σχεδόν ολική τύφλωση και κλινική εικόνα εγκεφαλικού επεισοδίου. Δυστυχώς το νεότερο σκυλί, ο Φοξ απεβίωσε έπειτα από σχεδόν 20 μέρες που πάλευε για τη ζωή του. «Είχε θάνατο μαρτυρικό με έντονους πόνους, τύφλωση, ανικανότητα να φάει και να πιει και τέλος να κινηθεί» μας είπε ο κ. Ματσούκης συντετριμμένος.

Η σύζυγός του είναι ακόμα σοκαρισμένη και αδυνατεί να συλλάβει αυτό που συνέβει. «Έχουμε στο σπίτι τρία εγγόνια και μάλιστα το 3χρονο μωρό μας έπαιζε συνέχεια με τα σκυλιά. Τι θα είχε συμβεί αν το δηλητηριασμένο φαγητό το έτρωγε το μωρό; Και τι να πούμε στον μικρό εγγονό που ρωτάει συνέχεια που είναι ο φίλος του; Σαν παραμύθι του είπαμε ότι πήγε στον ουρανό να μας φυλάει και να παίζει με άλλα σκυλιά. Και όταν ο μικρός ξαναρώτησε αν θα τον ακούμε όταν γαβγίζει, η μαμά του ψέματα αποκρίθηκε ότι είναι τα σύννεφα που κόβουν τον ήχο και δεν τον ακούμε πια…»

Η οικογένεια Ματσούκη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και ενημέρωσε την Εισαγγελία προστασίας ζώων. Είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά εναντίων των υπευθύνων ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στη μνήμη του Φοξ και κάθε άλλου δολοφονημένου και κακοποιημένου ζώου.
«Θέλουμε αυτός που έκανε το έγκλημα εις βάρος των σκυλιών μας να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Τα σκυλιά ήταν μέλη της οικογένειάς μας και η θλίψη που μας προκάλεσε ο θάνατος του ενός και η αναπηρία του άλλου είναι αβάσταχτη» λέει ο κ. Ματσούκης.
Ο λόγος που αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το φρικτό αυτό γεγονός είναι για να λάβουν γνώση όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων για την εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων οι οποίοι, δυστυχώς, ζουν ανάμεσά μας, και το αρρωστημένο τους μυαλό μπορεί να σκορπίσει ανά πάσα ώρα και στιγμή τον θάνατο.

Πήγαινε στην κορυφή