ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για την «πράσινη ατζέντα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για την «πράσινη ατζέντα»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για την «πράσινη ατζέντα»:

Τον Υφυπουργό για θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Γιώργο Αμυρά συνάντησε ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Πράσινου Ιδρύματος Νίκο Παπαδάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υφυπουργού περιβάλλοντος.
Ο Κώστας Καλογράνης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του, που ένας άνθρωπος των κινημάτων, όπως ο Γιώργος Αμυράς, είναι στην συγκεκριμένη θέση ευθύνης, έθεσε μία σειρά από ζητήματα όπως:
• Την εκτεταμένη αναδάσωση, σε όλη την Ελλάδα, ειδικά στις περιοχές όπου έχουν προκύψει καμένες εκτάσεις, από πυρκαγιές. Με αφορμή, μάλιστα την πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, ο κ. Αμυράς ήταν κάθετος ότι θα αποκατασταθεί κάθε σπιθαμή καμένης γης και ότι θα χρησιμοποιηθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προστασία της Βιοποικιλότητας.
• Την έναρξη ουσιαστικών διαδικασιών για να υπάρξει και στη χώρα μας Κλιματικός Νόμος και Κλιματικός Προϋπολογισμός, κάτι που είναι πάγια θέση του Πράσινου Κινήματος. Στην κατεύθυνση αυτή δεσμευτήκαμε να παρουσιάσουμε, επεξεργασμένες προτάσεις που έχουν προκύψει από το Πράσινο ίδρυμα, που είναι ο φορέας τεκμηρίωσης των Πράσινων Πολιτικών.
• Την έναρξη των διαδικασιών για να υπάρξει και στη χώρα μας, ολοκληρωμένο «Θαλάσσιο Χωροταξικό», κάτι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αγνόησαν, με αποτέλεσμα να έχουμε δεχθεί επιπλήξεις από την Ε.Ε. Βεβαίως, σε αυτό το μεγάλο θέμα εμπλέκονται και άλλα χαρτοφυλάκια υπουργών και είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Το Πράσινο Κίνημα, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει επεξεργασμένο κείμενο βάσης, στην κατεύθυνση της εκκίνησης αυτής της προσπάθειας.
• Την ενίσχυση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βιοποικιλότητα, με μία σειρά από μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε, να αλλάξει η παρωχημένη νομοθεσία για τις ανεμογεννήτριες στις ορεινές περιοχές και φυσικά να νομοθετηθεί, τουλάχιστον, η ευθύνη των εταιριών, να τις αποσύρουν και να αποκαταστούν τις περιοχές, μετά τη λήξη ζωής των υφιστάμενων ανεμογεννητριών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αμέσως μετά τις εργασίες του 2ου τακτικού συνεδρίου του Πράσινου Κινήματος, στις 10-11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εργασίας, με συγκεκριμένες τεχνοκρατικά επεξεργασμένες προτάσεις για τις πράσινες πολιτικές.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης μετά την συνάντηση δήλωσε: «Συναντήσαμε έναν άνθρωπο των κινημάτων, ο οποίος ήξερε τα θέματα και μας κατάλαβε πλήρως. Το Πράσινο Κίνημα μπορεί να μην είναι στη Βουλή, αλλά προσπαθούμε με τις θεσμικές μας παρεμβάσεις να κάνουμε καλό στην κοινωνία. Για εμάς, δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά. Σημασία έχει ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και δεν είναι fake news. Και πρέπει όποιος μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για το καλό των επόμενων γενεών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή