Πάνος Σκουρλέτης : Προσπάθεια υποβάθμισης της διάστασης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνος Σκουρλέτης : Προσπάθεια υποβάθμισης της διάστασης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη,στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1:

Η προσπάθεια υποβάθμισης της ουσιαστικής και κύριας διάστασης της γυναικοκτονίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη και παριστάμενο δημοσιογράφο, κυριάρχησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη, στην οποία ήταν προσκεκλημένος οΚοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στην εκπομπή, ο Πάνος Σκουρλέτης ήρθε σε απόλυτη και έντονη αντιπαράθεση με την άποψη που αποσιωπά το ζήτημα της γυναικοκτονίας, με αφορμή και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και θέλει να αποφύγει εντελώς τη συζήτηση για τα στερεότυπα εις βάρος των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που προσεγγίζουμε το θέμα, γιατί δημιουργείται μια ευρύτερη συνείδηση στον κόσμο. Να αντιληφθούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε τα πράγματα όπως είναι, να αναμετρηθούμε με σκοταδιστικές αντιλήψεις, να βάλουμε απέναντί μας την κουλτούρα του βιασμού, να πάμε απέναντι σε στερεότυπα, τα οποία θέλουν τη γυναίκα, η οποία πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις,σε μία δεύτερη μοίρα».

«Μου προκαλεί εντύπωση πως, ο κ. Καλαφάτης με πιο ήπιους τόνους, ο συνάδελφός σας πριν, με έναν απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο, πάνε να καλύψουν μια συζήτηση που είναι απόλυτα νομιμοποιημένη και γίνεται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σήμερα στην κοινωνία. Αποτελεί την “κορυφή του παγόβουνου” η ιστορία της γυναικοκτονίας. Ποιου “παγόβουνου”; Όλων αυτών των στερεοτύπων, που θέλουν να αντιμετωπίζουν τη γυναίκα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όπου οι άνδρες μπορούν να έχουν δικαίωμα ακόμα και στη ζωή της, όπου τους αρνούνται τον αυτοπροσδιορισμό, τους αρνούνται ένα αυτόνομο, ισότιμο ρόλο, μέσα στην κοινωνία. Αυτά δεν είναι βγαλμένα από καμία κομματική φαρέτρα. Είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Πολύ δε, περισσότερο, τα προηγούμενα χρόνια».

«Είναι απαγορευμένο να συζητάμε γύρω από αυτά; Μπορεί, όποιος αναφέρεται -και έχει υποχρέωση να αναφέρεται στο δημόσιο λόγο σε αυτά τα ζητήματα- να θεωρείται ότι κάνει μία κομματική συζήτηση»;

• Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ https://youtu.be/c9ty9jUvtE8

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή