Έκοψαν τα δέντρα στο Α’ νεκροταφείο και οι γύρω πολυκατοικίες έχουν θέα τους τάφους – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναιών

Δήμος Αθηναίων
Έκοψαν τα δέντρα στο Α’ νεκροταφείο και οι γύρω πολυκατοικίες έχουν θέα τους τάφους – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναιών

Το Α’ νεκροταφείο, το πιο σημαντικό της χώρας όπου κηδεύονται σπουδαίες προσωπικότητες του τόπου, βρίσκεται στην περιοχή του Μετς.

Πρόσφατα, έγινε αποψίλωση ενός τμήματος των δέντρων του νεκροταφείου. «Δεν μας έδωσαν κάποια εξήγηση γιατί συνέβη αυτό. Μας ενδιαφέρει να αποκατασταθεί το κομμάτι αυτό πρασίνου. Το ορίζει και η νομοθεσία για νεκροταφεία ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή» σχολίασε η κάτοικος Δέσποινα Μοσχίδου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Όπως είπε, ακόμα και μέσα από το σαλόνι τις βλέπεις πλέον μέσα στο νεκροταφείο. «Παρακολουθούμε όλες τις διαδικασίες που γίνονται στο κοιμητήριο. Τις ανθρώπινες στιγμές που λαμβάνουν χώρα και τα λοιπά» πρόσθεσε.

Δήμος Αθηναίων: Τι απαντά για το κλάδεμα δέντρων στο Α’ νεκροταφείο
Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι κάτοικοι πέριξ του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, καθώς μετά το κλάδεμα δέντρων που πραγματοποιήθηκε μέσα στο χώρο του κοιμητηρίου, πλέον έχουν ως θέα… τάφους και ότι λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτό. Το MEGA ανέδειξε σήμερα το ζήτημα και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου στο δήμο Αθηναίων, Σάκης Κολλάτος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» για να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. «Δεν κόπηκαν δέντρα. Αυτό που συνέβη έγινε πριν τρεις μήνες. Ήταν η αποκατάσταση των κλαδεύσεων από την Μήδεια. Εκεί υπήρχε ευκάλυπτος, λεύκα. Ξηρά δένδρα, που οι βραχίονές τους έπρεπε να φύγουν» σημείωσε ο αντιδήμαρχος. «Κάναμε παρεμβάσεις στο Α’ νεκροτ;φείο, για να μην έχουμε κανένα ατύχημα με την επισκεψιμότητα του νεκροταφείου. Δεν τα βγάλαμε τα δέντρα. Κλάδευση έγινε. Τον Σεπτέμβριο θα προσπαθήσουμε από την μέσα πλευρά του νεκροταφείου θα βάλουμε μεγάλα δένδρα» πρόσθεσε ο κ. Κολλάτος

https://www.megatv.com/2021/06/23/a-nekrotafeio-ekopsan-ta-dentra-kai-oi-gyro-polykatoikies-exoun-thea-tafous/

https://www.megatv.com/2021/06/23/dimos-athinaion-ti-apanta-sto-mega-gia-to-kladema-dentron-sto-a-nekrotafeio/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή