Σπίρτζης – Παππάς : Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας – Ποτέ δεν είναι αργά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σπίρτζης – Παππάς : Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας – Ποτέ δεν είναι αργά

Kοινή Δήλωση τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη:

Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας: Ποτέ δεν είναι αργά

Υπογράφηκε η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και παρά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο ολόκληρων ετών, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς πρόκειται για έναν διαγωνισμό του οποίου ο σχεδιασμός, οι μελέτες ωρίμανσης, τα τεύχη δημοπράτησης, η χρηματοδότηση, η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η προκήρυξη, η αξιολόγηση των συμμετεχόντων σχημάτων και των τεχνικών προσφορών, η εξέταση των ενστάσεων έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι, πάντως, τουλάχιστον ατυχές να παρουσιάζονται τα δύο χρόνια αναμονής των αποφάσεων του ΣτΕ ως μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι, δε, αποκαλυπτικά όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή ότι και σε αυτήν την περίπτωση υπήρχαν σκέψεις να κάνουν ότι συνηθίζουν να κάνουν σε κάθε μεγάλο έργο που βρήκαν έτοιμο προς υλοποίηση: να ακυρώσουν τον διαγωνισμό.

Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τι έλεγαν πριν τις εκλογές του 2019 και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου 2019 για το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για τις υποδομές, που δεν αναφέρθηκε σήμερα ούτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Δίνουμε και το βίντεο αλλά και την διαφάνεια όσων έλεγαν όταν δημοπρατούσαμε το έργο:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 26 Μαρτίου του 2019 δήλωνε: «Πραγματικά απορώ ποιος σχεδίασε τη Γραμμή Βεΐκου-Γουδή ώστε να παραμένει τυφλή».

Σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής δηλώνει πως: «Ο σχεδιασμός της γραμμής 4 είναι δεδομένος, είναι αυτός που παραλάβαμε και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι δεδομένο ότι έτσι ακριβώς θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του».

Δεν χρειάζονται ούτε σχόλια…

Πριν τις εκλογές απαξίωναν το τεράστιο έργο που συντελέστηκε στις υποδομές της χώρας τα 4,5 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές και με τεράστια καθυστέρηση έρχονται να πανηγυρίσουν και να οικειοποιηθούν το έργο αυτό.

Ποτέ δεν είναι αργά, πάντως, και ευχόμαστε να προχωρήσουν και τα άλλα μεγάλα έργα της χώρας που επί ΝΔ έχουν κολλήσει ή ακυρωθεί και να συνεχιστεί ο σχεδιασμός που άφησε ως παρακαταθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς λέγαμε, λέμε και θα λέμε ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, σε κανένα Υπουργό, σε κανένα Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει. Οι κυβερνήσεις κρίνονται για την αποτελεσματικότητα, το κόστος των έργων και τη διαφάνεια των διαδικασιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή