Μια πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ ετοιμάζεται στον Δήμο Ελευσίνας

Δήμος Ελευσίνας
Μια πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ ετοιμάζεται στον Δήμο Ελευσίνας

Μια πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ ετοιμάζεται στον Δήμο Ελευσίνας :

Αργύρης Οικονόμου: « Ζήτησα να ληφθούν υπόψιν όλες οι απαραίτητες παράμετροι που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση και την ένταξη των παιδιών χωρίς διακρίσεις».

Μία πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ έχει εντάξει στον προγραμματισμό του ο Δήμος Ελευσίνας, στοχεύοντας να παρέχει στους μικρούς δημότες με ειδικές ικανότητες, ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι. Ο χώρος θα περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα και κατασκευές, ώστε να μπορούν να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.
Σημειώνεται, πως το έργο θα γίνει μέσα από συνέργεια με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τελεί υπό την αιγίδα της «Επιτροπής 2021».
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, τόνισε σχετικά: «Το θέμα των παιδικών χαρών είναι ιδιαίτερα σύνθετο, αφού πολλές από τις παιδικές χαρές μέχρι πρόσφατα δεν διέθεταν τη σχετική πιστοποίηση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο μας απασχολεί, δίνουμε λύσεις μέρα την ημέρα, βάζοντας σε τάξη και αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, αφού η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Ειδικότερα, όσον αφορά την παιδική χαρά ΑμεΑ, αυτό που θέλουμε είναι να μην αφορά αποκλειστικά παιδιά µε αναπηρία, αλλά να µπορεί να φιλοξενήσει δημιουργικά όλα τα παιδάκια. Αυτό ζήτησα να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν στον σχεδιασμό της, προκειμένου όλα τα παιδιά να συνυπάρχουν. Το μεγάλο ζητούμενο, είναι η ένταξη, η συµµετοχή και η κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή