Αναβολή της «έξωσης» για τέσσερις μήνες

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αναβολή της «έξωσης» για τέσσερις μήνες
Ανεστάλη με δικαστική απόφαση η διοικητική αποβολή του Δήμου Γαλατσίου από την έκταση όπου στεγάζει το αμαξοστάσιό του και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, στο Λόφο Κόκκου.
Στο προηγούμενο φύλλο του «ΠΑΛΜΟΥ» (13/7/2012) γράφαμε πως η Διεύθυνση Δασών Αθηνών κάνει «έξωση» στο Δήμο Γαλατσίου από τον Λόφο του Κόκκου και συγκεκριμένα από το χώρο όπου εδώ και δεκαετίες στεγάζει τα απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά και τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας Πρασίνου. Μάλιστα η προθεσμία που του είχε δώσει προκειμένου να απομακρύνει τις όποιες εγκαταστάσεις του ήταν μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ειδάλλως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών θα εκτελούσε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του Δήμου από τη δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση που έχει καταλάβει.
Ωστόσο μία μέρα πριν, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Γαλατσίου και το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε τελικώς την αναστολή της εκτέλεσης του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από την επίμαχη έκταση.
Βασικό επιχείρημα του Δήμου Γαλατσίου ήταν η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας, ήτοι μέσα καλοκαιριού, καύσωνας κλπ., υποστηρίζοντας πως η βεβιασμένη, όπως τη χαρακτήριζε, αναγκαστική εκτέλεση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από τις επίμαχες εκτάσεις αυτή τη χρονική συγκυρία, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, όχι μόνο για το Δήμο Γαλατσίου και τους κατοίκους του, αλλά και για τους όμορους δήμους καθώς:
«Πρώτον, η αποκομιδή των απορριμμάτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου θα διακοπεί οριστικά καθώς στην επίμαχη έκταση και στις εκεί υφιστάμενες εγκαταστάσεις στεγάζεται και λειτουργεί καθ’ολοκληρίαν η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. «Οι συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης, μεσούντος του θέρους, είναι γνωστές σε όλους: δημιουργία δύσοσμης και αποπνικτικής ατμόσφαιρας, κίνδυνος μολύνσεων και εμφάνιση επιδημιών στον πληθυσμό κλπ.
»Δεύτερον, θα διακυβευθεί αυτή η ίδια η οντότητα της δασικής αναδασωτέας έκτασης της Ομορφοκκλησιάς – Τουρκοβουνίων, καθώς στην επίμαχη έκταση και στις εκεί εγκαταστάσεις στεγάζεται και λειτουργεί και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου: τα βυτιοφόρα οχήματα, το πυροσβεστικό και όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για το πότισμα, τον καθαρισμό, την αποψίλωση και εν γένει την πυροπροστασία της δασικής έκτασης.»
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την προθυμία του Δήμου Γαλατσίου να συμμορφωθεί με τη βούληση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών, αναγνωρίζοντας πως η έκταση είναι δημόσια δασική αναδασωτέα, φαίνεται πως έπεισαν το δικαστήριο και απεφάνθη θετικά υπέρ της αναστολής της διοικητικής αποβολής του πρώτου.
Ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος δήλωσε στον «ΠΑΛΜΟ» σχετικά με την υπόθεση: «Το πρόβλημα στέγασης των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου είναι οξύ και αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πυκνοκατοικημένοι δήμοι της Αττικής, καθώς λείπουν ελεύθεροι χώροι κατάλληλοι να στεγάσουν τα απορριμματοφόρα οχήματα και τις λοιπές λειτουργίες των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου. Η επίλυση του κοινού αυτού προβλήματος απαιτεί κεντρικό χωροταξικό σχεδιασμό από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ, του Οργανισμού της Αθήνας στην Περιφέρεια Αττικής κ.λ.π. Εμείς, ως Δήμος, μετά και την παραπάνω θετική εξέλιξη, δηλαδή της αναβολής για τέσσερις (4) μήνες της εκτέλεσης του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, θα αξιοποιήσουμε τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με δημάρχους του λεκανοπεδίου, ώστε όλοι μαζί, σε συνεργασία και με την ΚΕΔΚΕ, να απαιτήσουμε δυναμικά και συντονισμένα από την Πολιτεία την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή