Κίνημα Αλλαγής : Η ΝΔ αδυνατεί να βάλει τέλος στην τραγική υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Κοινή ανακοίνωση Τομέων Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής:

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε τις περιοχές Αγίου Παύλου, Μεταξουργείου και Ιουλιανού στο Κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί από φορείς των κατοίκων για τα προβλήματα των περιοχών τους.

Στη δράση συμμετείχαν ο Γραμματέας του Κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και οι Τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης και Περιβάλλοντος Γιώργος Π. Αποστολόπουλος.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη διαπιστώθηκε πως η υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας εξελίσσεται με καταστροφικούς ρυθμούς.

Εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, κλοπές, ληστείες, βανδαλισμοί, εμπρησμοί κτιρίων, υπερσυγκέντρωση δομών και γκετοποίηση, είναι ορισμένα από τα φαινόμενα που κυριαρχούν στην ευρύτερη περιοχή ενώ άνθρωποι-θύματα που χρειάζονται τις προνοιακές δομές του κράτους είναι εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους.

Όλα αυτά σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από πολυπληθή σχολεία, παιδικές χαρές, κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, το Δημαρχείο της Αθήνας και την τουριστική πλατεία Ομονοίας. Δίπλα σε κορυφαία πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά μνημεία όπως το Εθνικό θέατρο, ο Σταθμός Λαρίσης, το ξενοδοχείο Ακροπόλ, οι εκκλησίες του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αγίου Παύλου.

Στην αγωνία των κατοίκων του Κέντρου η Κυβέρνηση απαντά με την τρομακτική απουσία της από την περιοχή.

Η ΝΔ αδυνατεί και αδιαφορεί να συγκροτήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, τη γεωγραφική διασπορά των δομών και την αστική αναβάθμιση.

Οι φορείς στη συζήτησή τους με το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής εξέθεσαν αναλυτικά τις θέσεις τους αλλά και τις προθέσεις τους να αντιδράσουν δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο στην κατάσταση που επικρατεί καθώς η απουσία της Κυβέρνησης, των αρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου είναι προκλητική.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού, την αποκέντρωση των δομών και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Για το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί βασική προτεραιότητα η επίλυση των προβλημάτων στα μεγάλα Αστικά Κέντρα της χώρας.

Η Αθήνα και το Λεκανοπέδιο δεν αντέχουν άλλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή