Φώφη Γεννηματά : Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το Astra Zeneca

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώφη Γεννηματά : Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το Astra Zeneca

Ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για το Εργασιακό Νομοσχέδιο στη Βουλή
:

Σημεία
-Ο δήθεν μεταρρυθμιστικός και προοδευτικός λόγος της Κυβέρνησης και η προπαγάνδα, δεν μπορούν πια να κρύψουν τη βαθιά οπισθοδρομική πολιτική της.

Κυβερνά υπέρ της κομματικής και επιχειρηματικής “ελίτ”.

– Κύριε Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση. Δεν είναι Πόντιος Πιλάτος. Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το Astra Zeneca και ποια είναι τα νέα επιστημονικά δεδομένα με τα οποία η επιτροπή άλλαξε την εισήγησή της.

Υπάρχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό.

Συνδέεται η τότε απόφαση σας για την χορήγηση του, με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που κάνατε, λόγω της μακρόχρονης καραντίνας; Να μας πείτε.

Στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προκειμένου να πιάσουμε τον στόχο για ανοσία. Σχέση που την υπονομεύετε.

– Απορρυθμίζετε τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνετε τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύετε τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύετε τους ασύδοτους εργοδότες.

– Στηρίζετε μας λέτε τον εργαζόμενο: Η πραγματικότητα είναι ότι νομιμοποιείτε την εργασιακή ζούγκλα και ευνοείτε τους ασύδοτους εργοδότες.

-Προστατεύετε μας λέτε την εργασία: Η πραγματικότητα είναι ότι παρεμποδίζετε το δικαίωμα της απεργίας και την ελεύθερη άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Είναι μας λέτε ευρωπαϊκές πρακτικές. Μα σε όλη την Ευρώπη προωθούνται νέες πολιτικές προστασίας των εργαζόμενων. Καταθέτω την ανακοίνωση συμπαράστασης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις θέσεις που εκφράζουμε.

Δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Πρόεδρος BIDEN.

– Είμαστε απέναντι, καταψηφίζουμε αυτό το Νομοσχέδιο και τα άρθρα που αποτελούν τον πυρήνα της Κυβερνητικής πολιτικής.

Έχτε το θράσος να μας βάζετε διλλήματα. Αν θα ψηφίσουμε προτάσεις που εφαρμόσουν Ευρωπαϊκές οδηγίες είτε κάνουν πράξη θέματα που εμείς έγκαιρα έχουμε θέσει . Εσείς σε μας. Εμείς δεν είμαστε γαλάζιοι λαϊκιστές. Εμείς θα τις ψηφίσουμε. Ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται από σας ως προκάλυμμα καπνού για να κρύψετε το αποκρουστικό πρόσωπο του Νομοσχεδίου.

– Όλες αυτές οι απαράδεκτες ρυθμίσεις, συνδέονται απόλυτα η μία με την άλλη. Δημιουργούν μια πολύ καλά μελετημένη παρέμβαση. Αδίστακτα και στοχευμένα. Απαιτούν από τον εργαζόμενο να σκύψει το κεφάλι.

Να δεχθεί τα πάντα, να υποταχθεί.

– ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Εμείς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Με ενεργή παρουσία στις κινητοποιήσεις, στους εργασιακούς χώρους, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Και αν σήμερα η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αποτελεί σαφή και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας η κατάργηση του αμέσως όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν.

Συσχετισμοί που αρχίζουν να αλλάζουν.

Πήγαινε στην κορυφή