Οι «Μαθητικές Ανησυχίες» του 2ου ΕΠΑ.Λ.

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Οι «Μαθητικές Ανησυχίες» του 2ου ΕΠΑ.Λ.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου συνεχίζει για 4η συνεχή χρονιά να εκδίδει την σχολική εφημερίδα «Μαθητικές Ανησυχίες» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παρασκευή Παντελάκη (ΠΕ8707 Ραδιολογίας – Ακτινολογίας).

Για τη φετινή σχολική χρονιά 2020-21 και λόγω των συνθηκών της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, η εφημερίδα (Τεύχος 1 και Τεύχος 2) ολοκληρώθηκε στην ψηφιακή τάξη. Επιπλέον το Τεύχος 2 εντάχθηκε στο Σχέδιο Δράσης του Γαλατσιώτικου σχολείου, στο πλαίσιο του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» (ΜΝΑΕ) που υλοποιείται σε συνεργασία με το φορέα «NOESIS» – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.

«Είναι η 3η χρονιά που το σχολείο μας υλοποιεί σχέδια δράσης ΜΝΑΕ. Το Σχέδιο Δράσης 2020-2021 έχει τον τίτλο “Our Europe! Our voice! Η Δική μας Ευρώπη! Η δική μας φωνή… στην πανδημία!!”. Το Τεύχος 2 αποτελεί ένα από τα παραγόμενα έργα του Σχεδίου, έγινε με πολύ μεράκι και αγάπη από τους μαθητές των τμημάτων Α1, ΓΑΕ, ΓΝ2, ΒΥ1 με τη βοήθεια των καθηγητριών Στραβορίζου Ακριβής και Παρασκευής Παντελάκη. Αποτελεί συνέχεια του Σχεδίου Δράσης 2019-2020 που αφορούσε στις Δεξιότητες του Ευρωπαίου Πολίτη, αποτυπώνει το βίωμα των μαθητών στην περίοδο της πανδημίας και τονίζει τη θετική πλευρά της ζωής μέσα από τον κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών. Η επέκταση της υπάρχουσας βιβλιοθήκης στο σχολείο μας είναι το άλλο παραγόμενο έργο του σχεδίου δράσης μας» δήλωσε στον «Παλμό» η συντονίστρια της δράσης ΜΝΑΕ στο 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, Αικατερίνη Λυκοστράτη.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή