Κίνημα Αλλαγής : Τυράκι της κυβέρνησης για τον αντεργατικό νόμο οι άδειες των πατεράδων.

Ανακοίνωση του τομέα Ισότητας των φύλων του Κινήματος Αλλαγής :

“Φτάνει πια τόσος λαϊκισμός και τόσος συντηρητισμός από την Κυβέρνηση.

Από τη μια επικυρώνει την 190 Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και παρενόχληση των γυναικών στην εργασία, επειδή την υποχρεώνει η Ε.Ε. και από την άλλη προωθεί για ψήφιση ένα αντεργατικό κι αντιφεμινιστικό νομοσχέδιο.

Δουλειά χωρίς δικαιώματα και συλλογικές διαπραγματεύσεις, με ατέλειωτα ωράρια από τη μια ( κατάργηση 8ωρου) και μισή δουλειά με μισές αποδοχές κυρίως για τις γυναίκες από την άλλη.

Επιστροφή κυρίως των γυναικών στο σπίτι για τηλεργασία, με μειωμένες ώρες εργασίας και αποδοχές και ταυτόχρονη ανάληψη όλων των ευθυνών του σπιτιού, του μεγαλώματος των παιδιών και της φροντίδας των ηλικιωμένων και των ανάπηρων.

Τυράκι της κυβέρνησης για τον αντεργατικό νόμο οι άδειες των πατεράδων.

Και ως επιστέγασμα, το πιο πρόσφατο ατόπημα σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, η διοργάνωση συνεδρίου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακούς γιατρούς γυναικολογίας, με θέμα τη γονιμότητα των γυναικών και ομιλητές,τριες το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, μεγάλο αριθμό Ιεραρχών, τον Πρόεδρο του Αγ. Όρους κλπ.

Στόχος η επιστροφή της γυναίκας στο μοναδικό της ρόλο της συνεχούς τεκνοποίησης, για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την κατάργηση των αμβλώσεων.

Αυτό πάντως μόνο στην επιστήμη της ιατρικής δεν εμπίπτει, αλλά ούτε και στο ρόλο της Εκκλησίας.

Κάποια αντίληψη άλλων εποχών, μας φέρνουν στη μνήμη μας αυτές οι επιλογές.

Δώσαμε ως γυναικείο κίνημα πολλούς και σκληρούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε την αυτονομία των αναπαραγωγικών και σεξουαλικών μας δικαιωμάτων.

Ευτυχώς την τελευταία στιγμή απεσύρθη από την αιγίδα του εν λόγω συνεδρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς επίσης η Υφυπουργός Εργασίας και η ΕΡΤ και εν τελεί αφαίρεσαν ένα κατάπτυστο video, που τοποθετούσε τη γυναίκα στο επίπεδο του ανθρώπου χωρίς δικαιώματα στην αυτοδιάθεση του σώματος της.

Απαντάμε ότι οι γυναίκες, μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιες αν θέλουν και ποτέ να τεκνοποιήσουν.

Δεν θα καθορίσουν τις επιλογές μας άλλοι άνθρωποι και οικονομικά συμφέροντα.

Μετά το μεγάλο θόρυβο που δημιούργησε μια τέτοια διοργάνωση και θεματική, η οργανωτική επιτροπή ευτυχώς ακύρωσε την πραγματοποίηση του.

Καλούμε όμως την Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, Υποστηρικτικών Δομών Ζευγαριών, Γυναικολογικών Υποδομών σε όλους τους Δήμους της Χώρας, χορήγηση υψηλών οικογενειακών επιδομάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μπορέσουμε ως Χώρα να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Όλα τα άλλα που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι η αφαίρεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και δε θα τους επιτρέψουμε.

Η Γραμματέας του Τομέα

Ράνια Παπαϊωάννου”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή