Στέφανος Τσιτσιπάς: Αύριο Κυριακή 13/6, ο μεγάλος τελικός του Ρολάν Γκαρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Αύριο Κυριακή 13/6, ο μεγάλος τελικός του Ρολάν Γκαρός

Ιστορία έγραψε ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, διάρκειας 3 ωρών και 40 λεπτών, απέναντι στον δυνατό Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ, τον οποίο κέρδισε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3), πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό, που θα γίνει αύριο Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς με αυτή τη νίκη του ανέβηκε στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο 3.

Μετά τον αγώνα του, ο Έλληνας τενίστας, φανερά συγκινημένος, δήλωσε:
«Αν σκεφτώ τις ρίζες που έρχομαι ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το κάνω. Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο game. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα.»
Το επόμενο ραντεβού του Στέφανου, λοιπόν, αύριο Κυριακή, στις 4 το απόγευμα, στο χωμάτινο γήπεδο του Φιλίπ Σατριέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή