Περί καταστολής – του Γιώργου Πένταρη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Περί καταστολής – του Γιώργου Πένταρη

Πριν μπω στο θέμα μου, θέλω να ευχηθώ στην οικογένεια του «Παλμού» που αυξήθηκε κατά ένα μέλος. Ο υιός Γιαννακόπουλος Πέτρος και βαφτιστήρι μου, μαζί με την εξαιρετική σύζυγό του, Όλγα, απέκτησαν το δεύτερο αγοράκι σήμερα που γράφονται οι γραμμές αυτές, 9 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2021. Η στήλη εύχεται ολόψυχα να τους ζήσει, να είναι υγιές και καλότυχο.

Υπάρχει όμως άλλο ένα θεματάκι που θα πρέπει να αναφέρω και είναι οι χρεώσεις της ΔΕΗ. Προσωπικά, είμαι ιδεολογικά αποφασισμένος να παραμείνω στην ΔΕΗ παρά τις σειρήνες των εταιρειών πώλησης ρεύματος – παράγουν δεν το παράγουν. Η ΔΕΗ όμως δεν πρέπει να νομίζει ότι είμαστε κορόιδα και να αλλάζει χωρίς λόγο τις χρεώσεις του ρεύματος. Θέλει να μας διώξει προς τις γνωστές εταιρείες;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχω στα χέρια μου δύο λογαριασμούς της, έναν του Φλεβάρη 2021 όπου με 1182 KWh χρεώνει 148 ευρώ και τον άλλον τον Μάιο του 2021 όπου με κατανάλωση 1063KWh χρέωσε 159 ευρώ!!! Με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι έχουμε μια αύξηση 19,5%. Για να δείτε τις αλλαγές, να κοιτάξετε τα ψιλά γράμματα στην δεύτερη σελίδα του λογαριασμού όπου βλέπουμε μια αύξηση στα πάγια από 1,47 ευρώ σε 5,28 ευρώ, δηλαδή αύξηση 259%. Αυξάνει και το νυχτερινό πάγιο από 0,61 ευρώ σε 2,20 ευρώ και βάζει και ένα τέλος διοξειδίου του άνθρακος 1,16 ευρώ.
Νομίζω ότι ως καταναλωτές θα πρέπει να αντιδράσουμε γιατί αν η ΔΕΗ με την τακτική της ξεδοντιαστεί, θα πέσουμε στα σαγόνια των ιδιωτικών εταιρειών και το ρεύμα θα πάει στα ύψη παρά το ότι αρκετό παράγεται από τον ήλιο και τον αέρα.

Στο θέμα μας τώρα που είναι η πασίγνωστη λέξη «καταστολή», που είναι το ψωμοτύρι των κομμάτων της Αριστεράς. Η λέξη «καταστολή», σύμφωνα με τα λεξικά, έχει πολλές έννοιες που αρχίζουν από την ιατρική και φτάνουν στην πολιτική. Είναι και αρχαία λέξη. Γενικά καταστολή είναι ο «αποτελεσματικός έλεγχος μιας εκρηκτικής κατάστασης, έτσι ώστε να μην μπορέσει να εξελιχθεί και να επεκταθεί». Π.χ. η στρατιωτική ηγεσία πέτυχε την καταστολή του κινήματος. Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. Ελάττωση της έντασης μιας σωματικής ή ψυχικής αντίδρασης ή λειτουργίας. Σήμερα η Αριστερά χρησιμοποιεί την λέξη με μειωτικό τρόπο για να δείξει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη βία μέσω της αστυνομίας για να καταστείλει τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος. Καταστολή ονομάστηκε η αντίδραση της κυβέρνησης στην εισβολή των Τούρκων στον Έβρο. Θα έπρεπε δηλαδή κατά την Αριστερά να αφήσουμε τους μετανάστες του Ερντογάν να έρθουν εδώ και να αλωνίζουν.
Όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και αδειάζει δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια που τελούν υπό κατάληψη, τότε καταγγέλλεται ως κατασταλτική δύναμη. Δηλαδή όταν η αστυνομία έρχεται να ανατρέψει μια παρανομία είναι καταστολή, ενώ η κατάληψη είναι λαϊκή ενέργεια υπέρ του λαού όπως λένε πολλοί αριστεροί φωστήρες. Έχουμε και το παράδειγμα της Νέας Σμύρνης, όπου εκεί και αν καταγγέλθηκε η αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη… Τότε εν μέσω αυστηρής καραντίνας μια ομάδα «οργανωμένων πολιτών» αποφάσισε να παρανομήσει και επειδή η αστυνομία παρενέβει ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι, τότε έγιναν τα γεγονότα. Δηλαδή όταν μια ομάδα ατόμων αποφασίζει να παραβεί κάποιους κανόνες που αφορούν όλη την κοινωνία, και οι οποίοι κανόνες δεν εγκυμονούν κανένα κίνδυνο για την Δημοκρατία και τις προσωπικές ελευθερίες, θα πρέπει οι υπόλοιποι πολίτες να δεχτούμε τις ενέργειες αυτής της ομάδας;
Εδώ η αστυνομία άφηνε, με εντολή της κυβέρνησης βέβαια, να γίνονται καθημερινές διαδηλώσεις στην Αθήνα για να απελευθερωθεί ο εκτελεστής Κουφοντίνας και αν έκανε καμιά παρέμβαση τότε την κατηγορούσαν για καταστολή. Δηλαδή θα πρέπει να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να εκτελεί την δημοκρατία επειδή το θέλουν τα σοσιαλφασιστάκια;
Τα πανεπιστήμια επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει κέντρα παρανομίας από άτομα εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας και από πολλούς άλλους «φοιτητές» του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου» και μας έλεγε ο ανεκδιήγητος υπουργός παιδείας Γαβρόγλου ότι ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα θα αποκαθιστούσε την τάξη. Ήθελε δηλαδή ο άνθρωπος τα παιδιά που ήρθαν να σπουδάσουν να τα βάλουν με ναρκομανείς και μαχαιροβγάλτες όπως είχα δει στην πρώην ΑΣΣΟΕ αντί να υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση από την πολιτεία. Στις 7 Οκτωβρίου 2020, έξω από το Εφετείο Αθηνών, χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί ώστε να ακούσουν την απόφαση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Τότε οι «αντιεξουσιαστές» επιτέθηκαν με 150 μολότοφ και πέτρες και έκαναν ζημιές σε δέκα αστυνομικά αυτοκίνητα. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και νερού για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους και καταγγέλθηκε ως καταστολή. Δεν άκουσα κανέναν να καταδικάσει αυτούς που επιτέθηκαν στην αστυνομία. Αυτοί τί είναι; Δημοκράτες; Ποιός θα πληρώσει τις ζημιές στα αυτοκίνητα; Κανείς δεν έθεσε αυτό το ερώτημα. Όλοι έχουν συνηθίσει να δρουν χωρίς κόστος. Κάνουν ζημιά στους άλλους και η δική τους τσέπη είναι εντάξει. Ρώτησαν ποτέ αυτούς που κάηκαν τα αυτοκίνητά τους στα Εξάρχεια και σε άλλες διαδηλώσεις;

Τις τελευταίες μέρες έχουμε τα ολονύκτια «κορωνοπάρτι» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με συμμετοχή άνω των χιλίων ατόμων αν και μερικοί μιλάνε για πάνω από τρεις χιλιάδες. Οι οργανωτές δεν έχουν καμιά σχέση με φοιτητές και το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων δεν είναι ούτε και φοιτητές όπως μου είπε φιλικό μου πρόσωπο που ζει και εργάζεται στην συμπρωτεύουσα. Δεν θα θίξω το ζήτημα της παρανομίας σχετικά με την απαγόρευση τέτοιων συγκεντρώσεων λόγω κορωνοϊού, αλλά την παράνομη είσοδο ατόμων σε ώρες που το πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί. Ακόμη και οι φοιτητές δε έχουν δικαίωμα να εισέρχονται και παραμένουν στον χώρο τα μεσάνυχτα. Άντε να δεχτούμε ότι θα παραμένει κάποιος ερευνητής που παρακολουθεί ένα πείραμα, αλλά μέχρι εκεί. Ποιος καθαρίζει κάθε μέρα τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω αυτά τα χίλια και παραπάνω άτομα; Ποιός πληρώνει το ρεύμα που καταναλώθηκε; Ποιός πληρώνει τις φθορές που αναπόφευκτα θα γίνουν; Ποιός φέρνει τις μπύρες, τα μηχανήματα μουσικής κτλ; Μήπως είναι κάποιοι μάγκες που τα οικονομάνε με ξένα κόλλυβα; Αν πάει ένας πολιτιστικός σύλλογος σε ένα χωριουδάκι να κάνει πανηγύρι, θα πρέπει να το δηλώσει στην εφορία και να πληρωθούν φόροι κτλ. Εδώ μόνο τα κονομάνε μερικοί και με την κάλυψη της Αριστεράς. Γιατί αν δεν είναι κάλυψη να συγκεντρώνει κάποιος 6 και 7 χιλιάδες ευρώ κάθε βράδυ αφορολόγητα και με μηδενικό κόστος για την χρήση του χώρου, τί είναι; Το λέω αυτό γιατί αν επενέβαινε η αστυνομία η Αριστερά θα την κατάγγελλε για καταστολή και η αστυνομία φοβούμενη αδρανούσε και έκανε μια παρέμβαση μόνο αφού πήραν φωτιά τα ΜΜΕ.
Φτάσαμε, λοιπόν, σε ένα σημείο που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, όταν βγαίνουν στα ΜΜΕ να πιπιλίζουν την λέξη καταστολή λες και η Ελλάδα είναι Τουρκία ή η πρώην ΕΣΣΔ που επενέβη στην Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία. Μας παρουσιάζουν την χώρα ως μαύρη δικτατορία και κάνουν πολύ κακό στην εικόνα της στο εξωτερικό στην προσπάθειά τους να κάνουν αντιπολίτευση. Το πονηρό είναι ότι λένε μόνο την λέξη καταστολή και δεν κάνουν ένα προσδιορισμό π.χ. καταστολή δημοκρατικών ελευθεριών, καταστολή του συνέρχεσθε, της ελεύθερης έκφρασης κτλ γιατί κάτι τέτοιο δεν γίνεται σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα. Έτσι λοιπόν μόνο με την λέξη καταστολή θολώνουν τα νερά και προσπαθούν να αλιεύσουν διάφορους δυσαρεστημένους συμπολίτες. Αντιπολίτευση όμως κάνουν με σωστές και θετικές προτάσεις και ανάληψη ευθυνών και όχι με παρλαπίπες και συνθηματολογίες κενές περιεχομένου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή