Αλλάζει το ωράριο κυκλοφορίας και επανέρχεται η μουσική στην εστίαση

ΕΛΛΑΔΑ
Αλλάζει το ωράριο κυκλοφορίας και επανέρχεται η μουσική στην εστίαση

Τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα και την επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα εστίασης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση την Τετάρτη 9 Ιουνίου, για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε λίγες εβδομάδες.

Έτσι, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση, η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα αλλάξει ώρα. Το ωράριο μετατίθεται για μία ώρα και θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου, αρκεί να το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς:
• Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.
• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
• Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
• Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
• Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.
• Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τις αλλαγές στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, μετά από την εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Εκτός των παραπάνω, στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ως προς τη λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, στις 11/06/2021, ως ακολούθως:
– Ένα (1) άτομο ανά 10 τμ.
– Επιτρέπεται ένας (1) καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης
Επίσης, την πραγματοποίηση ειδικής έκθεσης Defeaαπό 13–15 Ιουλίου στο Metropolitan Expo, σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας εκθέσεων.
Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή