Δήμος Περάματος: Απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για το ΕΠΑΛ Περάματος»

Δήμος Περάματος
Δήμος Περάματος: Απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για το ΕΠΑΛ Περάματος»

Ανακοίνωση Δήμου Περάματος: Απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για το ΕΠΑΛ Περάματος:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη 9/6/2021, την ίδρυση έξι Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το ΕΠΑΛ Περάματος.
Είναι μία απόφαση απαράδεκτη και συνάμα προκλητική, καθώς το Υπουργείο παραγνωρίζει την αντίθετη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου των διδασκόντων, των γονέων, των μαθητών, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος.
Είναι πρωτοφανής ο εμπαιγμός του Υπουργείου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος και δείχνει ότι ο διάλογος που έλεγαν πως επιθυμούσαν είναι προσχηματικός. Ειδικότερα, ο κ. Γ. Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, είχε ζητήσει την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την μετατροπή του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο Λύκειο (ΠΕΠΑΛ). Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ κατά της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για την προτυποποίηση του ΕΠΑΛ Περάματος.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι γνωμοδοτική, είναι καθαρά αποφασιστική και καθορίζει πως σε έναν δημοτικό χώρο, η λειτουργία της σχολικής μονάδας δεν είναι δυνατόν να προβλέπει κριτήρια που θα επιφέρουν τον αποκλεισμό των νέων της πόλης μας από αυτήν.
Είναι, λοιπόν, φανερό πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαπάτησε τους αιρετούς εκπροσώπους της πόλης του Περάματος, καθώς αν και ζήτησε την άποψή τους αναφορικά με την Προτυποποίηση του ΕΠΑΛ, εντούτοις στην πράξη προκλητικά τους αγνόησε, καθιστώντας σαφές πως επρόκειτο για μία ήδη ειλημμένη απόφαση.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η Δημοτική Αρχή του Περάματος, όπως έχει επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, δεν θα επιτρέψει την προτυποποίηση του ΕΠΑΛ, η οποία οδηγεί στον αποκλεισμό των μαθητών της πόλης μας και ιδιαίτερα των πλέον ευάλωτων. Το ΕΠΑΛ Περάματος ήταν και θα παραμείνει ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους. Αποτελεί την έκφραση της βούλησης των μαθητών, των γονέων, των καθηγητών και των κατοίκων του Περάματος. Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή καμίας απόφασης που λαμβάνεται ερήμην μας και υπονομεύει την εκπαίδευση, την επαγγελματική προοπτική και το μέλλον των παιδιών μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος αποφάσισε τη συγκρότηση μίας διαπαραταξιακής επιτροπής, όπου μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές θα μεταβούμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα υποβάλλουμε το κοινό μας υπόμνημα στη βάση της απόφασης του Δ.Σ., αλλά κυρίως θα τους καταστήσουμε σαφές ότι δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν οποιονδήποτε σχεδιασμό εις βάρος των νέων της πόλης. Το ΕΠΑΛ Περάματος επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα παιδί της πόλης μας να μείνει εκτός αυτής της σχολικής δομής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή