Νάσος Ηλιόπουλος: Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: αυτή του τηλεπωλητή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος: Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: αυτή του τηλεπωλητή.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, για το νομοσχέδιο Χατζιδάκη:

Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: αυτή του τηλεπωλητή.

Εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο, για να μας “πουλήσει” τα απλήρωτα 10ωρα. Με επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενος-γονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του.

Αλήθεια κ. Χατζηδάκη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά από κλάδους θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους;

Η νομοθέτηση για πρώτη φορά του σπαστού ωραρίου στην μερική απασχόληση θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους;

Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο. Όπως π.χ. οι τράπεζες στις οποίες το κόμμα του χρωστάει 340 εκ.

Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό κόντρα στην εργοδοτική ανομία.

Με αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε την απεργιακή μάχη και με αυτό το πλαίσιο θα ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή