«Ανεμόγερτος», το νέο μυθιστόρημα του Γ. Τζιτζικάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ανεμόγερτος», το νέο μυθιστόρημα του Γ. Τζιτζικάκη

«Ανεμόγερτος», ο άνθρωπος εκείνος που τον λυγίζουν οι δυσκολίες αλλά δεν τον σπάνε γιατί βρίσκει μέσα του δυνάμεις τις οποίες αρχικώς δεν γνωρίζει ότι κατέχει αλλά τις ανακαλύπτει στη συνέχεια μετά από σκληρές μάχες που καλείται να δώσει. «Ανεμόγερτος» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα Γιώργου Τζιτζικάκη, που κυκλοφεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Ο «Ανεμόγερτος» είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα που, άλλοτε κωμικά και άλλοτε τραγικά, εξιστορεί τον αγώνα ενός ανθρώπου να αναμετρηθεί με την αδικία, να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να προχωρήσει τη ζωή του. Αποτελεί καταγραφή βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και μιλάει για την παγίδα των προσδοκιών, τις συνέπειες ενός κρυμμένου τραύματος και τη διατήρηση της ελπίδας.
Ο ήρωας αυτού του βιβλίου είναι ένας άνθρωπος που βίωσε την απώλεια και την ολοκληρωτική καταστροφή των ονείρων του. Όταν συνέβη αυτό, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την ήττα του – κάτι που θα μπορούσε να τον τρελάνει και εν μέρει το κατάφερε – ενώ υπομένοντας τον πόνο του, κατέφυγε σε μια άλλη πραγματικότητα ώστε να μπορέσει να ζήσει. Στην πορεία, αναμετρήθηκε με δεκάδες ατυχίες που του συνέβησαν, γνώρισε απίθανους τύπους (φίλους μα και εχθρούς) και όλο αυτό τον δίδαξε πώς να διαχειριστεί τον εαυτό του, το τραύμα του, τις αλλεπάλληλες κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη.
Ένα βιβλίο που εξυμνεί τη ζωή και μιλά για όλες εκείνες τις φορές που αδικούμαστε, γονατίζουμε, και σηκωνόμαστε πάλι στα πόδια μας ώστε να κερδίσουμε μια επόμενη μάχη.

• O Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις, από το 2008 κατέχει τον τίτλο του Reiki Therapist of Usui System of Natural Healing, και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας.
Στα 17 του κερδίζει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά του «Ο Ζητιάνος» και εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σιωπή, η δυνατότερη κραυγή…» Έχει γράψει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, θεατρικά έργα, παραμύθια και στίχους για τραγούδια. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως αξιολογητής κειμένων και σύμβουλος εκδόσεων και αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία, τη μουσική και το θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί με την παραγωγή μουσικών εκπομπών στο ραδιόφωνο.
Το 2015 και 2016, τα μυθιστορήματα «Τ’ αηδονιού το δάκρυ» και «Ένα δράμι δύναμης» ψηφίστηκαν στα Βραβεία Βιβλίου Public και κατέκτησαν από μια θέση ανάμεσα στα 10 επικρατέστερα στις κατηγορίες «Ελληνικό Μυθιστόρημα» και «Ηρωίδα Έμπνευση».
Ο «Παραθεριστής» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 ήταν το προηγούμενο βιβλίο του Γιώργου Τζιτζικάκη, ο οποίος επανέρχεται με τον «Ανεμόγερτο».

– «Ανεμόγερτος», Εκδόσεις Κάκτος (σελ.370, 14 ευρώ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή