Δωρεάν Μαστογραφίες σε γυναίκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Ασπροπύργου

Δωρεάν Μαστογραφίες σε γυναίκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Ασπροπύργου:

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διοργανώνουν την παροχή δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών σε γυναίκες ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, ηλικίας 40-69 ετών. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στις 09:00 π.μ. στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια).
Ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει δωρεάν τις μαστογραφίες στις γυναίκες ενώ το λοιπό κόστος της δράσης, θα το αναλάβει ο Δήμος Ασπροπύργου. Η μεταφορά από και προς το Κέντρο Μαστού, θα πραγματοποιηθεί με όχημα του Δήμου, που διατίθεται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Τη διασφάλιση ότι, οι προς εξέταση γυναίκες ανήκουν πράγματι στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και προϋποθέσεις της συμμετοχής αναλαμβάνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, κ. Πολυτίμη Ηλία στο τηλέφωνο 2105575596.
Οι εξεταζόμενες κυρίες πρέπει να πιστοποιούν στον Δήμο ότι είναι άπορες γυναίκες:
– Να υπογράφουν τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 για άπορες γυναίκες, με αναγραφή του ΑΜΚΑ συνημμένο.
– Να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό της εφορίας. Ετησίως: 6.000 ατομικό και 12.000 οικογενειακό προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Τέλος, η όλη διαδικασία προς και από το Κέντρο Μαστού θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ασφάλειας και υγιεινής που επιβάλουν οι κανονισμοί προστασίας λόγω της πανδημίας του Covid 19.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή