Πεζόδρομος γύρω από το Παλαί, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πεζόδρομος γύρω από το Παλαί, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Όταν το Άλσος Βέικου είχε παραμείνει, λόγω κορωνοϊού, κλειστό για περίπου 5 μήνες, σε καθημερινή βάση δεχόμασταν τηλεφωνήματα στα γραφεία μας από πολίτες του Γαλατσίου με μοναδικό ερώτημα πότε επιτέλους θα ανοίξει το Άλσος.

Εκτός αυτών οι οποίοι επισκέπτονται το Άλσος για να προπονηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, το επισκέπτονται κι εκείνοι που απλά θέλουν να περπατήσουν στους καταπράσινους δρόμους του. Όσο καιρό όμως δεν είχαν αυτή την επιλογή επειδή ήταν κλειστό το Άλσος, έκαναν τον περίπατό τους στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Παλαί. Από τα μέσα Μαΐου το Άλσος είναι και πάλι ανοιχτό αλλά οι περιπατητές στο χώρο του Παλαί δεν έχουν μειωθεί. Μπορώ να πω ότι παραμένει σχεδόν ο ίδιος αριθμός όπως και πριν.
Ο ένας λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να περπατούν στο χώρο του Παλαί και όχι στο Άλσος, φαντάζομαι πως είναι η δύναμη της συνήθειας. Ο άλλος όμως, όπως μας είπαν ορισμένοι από αυτούς, είναι ότι «οι δρόμοι του Άλσους μπορεί να είναι μέσα στο πράσινο, όπως λέτε κύριε, αλλά για πολλούς από εμάς είναι κουραστικοί γιατί είναι ανηφορικοί». Στο δρόμο όμως πέριξ του Παλαί, στον οποίο περπατούν οι πολίτες κυκλοφορούν και αυτοκίνητα και αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, ενέχει κινδύνους για κάποιο ατύχημα.
Επειδή, λοιπόν, κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον πού θα κάνει τον περίπατό του και επειδή η γνωριμία των Γαλατσιωτών με τους χώρους του Παλαί είναι καλό για το μέλλον της εγκατάστασης, θεωρώ ότι θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, τώρα που υπεγράφη και η σύμβαση παραχώρησης, να προχωρήσει σε κάποιες …διαρρυθμίσεις ώστε να υπάρχει ισορροπία στη λειτουργία της εγκατάστασης.
Να δημιουργηθεί σε όλη την περιφερειακή διαδρομή γύρω από το Παλαί και στο δεξιό μέρος του δρόμου πεζόδρομος ώστε να διευκολύνονται όλοι χωρίς να κινδυνεύουν. Μια απλή διαγράμμιση και ένα βάψιμο στο οδόστρωμα με διακριτό χρώμα αρκεί. Έτσι θα υπάρχει άνεση στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Και βέβαια η κυκλοφορία των οχημάτων να επιτρέπεται μόνο από μία κατεύθυνση, μόνο από δεξιά.
Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή