Σε χρονοκάψουλες ιστορίας μεταμορφώνονται τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Βύρωνα

Δήμος Βύρωνος
Σε χρονοκάψουλες ιστορίας μεταμορφώνονται τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Βύρωνα

Σε χρονοκάψουλες ιστορίας μεταμορφώνονται τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Βύρωνα!

Η πρώτη φάση ενός νέου προγράμματος εικαστικής αναβάθμισης της πόλης ολοκληρώθηκε, καθώς 20 υπαίθριες καμπίνες τηλεπικοινωνιών (τα γνωστά σε όλους μας ΚΑΦΑΟ) διακοσμήθηκαν με έργα γνωστών καλλιτεχνών και παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πόλης.

Τον σχεδιασμό του έργου και την επιμέλεια είχε ο Δήμος Βύρωνα, ενώ την υλοποίησή του ανέλαβε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, η SpyLex Design, με εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιων έργων σε όλη την Ελλάδα.

Η έμπνευση για τα θέματα προήλθε από διάσημους πίνακες που αναπαριστούν κομβικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, με αφορμή τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το 1821, αλλά και από το φωτογραφικό αρχείο της πόλης, με σκοπό να ταξιδέψουν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο, στην ιστορία τόσο της Ελλάδας, αλλά και της ίδιας της πόλης του Βύρωνα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε σχετικά: “Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αποφασίσαμε να αναθέσουμε σε δύο νέα παιδιά να ζωγραφίσουν τα ΚΑΦΑΟ της πόλης με έργα από την Επανάσταση, αλλά και από την ιστορία του Βύρωνα.

Τα έργα περιλαμβάνουν εμβληματικούς πίνακες, όπως την “Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου”, του Ντελακρουά, την “Δόξα των Ψαρών” του Γύζη, πίνακες του Θεόφιλου και του Βρυζάκη, αλλά και παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μας ταξιδεύουν στην ιστορία της πόλης αλλά και τα πρόσωπα που τη διαμόρφωσαν, όπως την Ισιδώρα Ντάνκαν κοντά στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν ή τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο στα Προσφυγικά του Καρέα, όπου το έργο δημιουργήθηκε στο ΚΑΦΑΟ που βρίσκεται στην ακριβή θέση αυτού του πρώτου θαλάμου.

Σκοπό μας έχουμε, όπως και με το Μουσείο της πόλης του Βύρωνα, να ζωντανέψουμε την ιστορία της πόλης αλλά και της χώρας μας, και να βασιστούμε πάνω στην αξία της Ιστορίας ώστε να χτίσουμε ένα φωτεινό μέλλον.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τα δύο νέα παιδιά, τον Σπύρο και την Αλεξάνδρα της SpyLex Design που υλοποίησαν το έργο με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και τις εταιρείες Vodafone και την Cosmote για την υποστήριξή τους. Ελπίζουμε να αρέσουν τα έργα σε όλους και σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες δράσεις όπως κι αυτή.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή