“Λεωφόρος Wembley” την Κυριακή στο «OPEN SPORT»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
“Λεωφόρος Wembley” την Κυριακή στο «OPEN SPORT»

“Λεωφόρος Wembley” την Κυριακή στο «OPEN SPORT»

Το ντοκιμαντέρ για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κορυφή του Παναθηναϊκού έρχεται αυτή την Κυριακή, 30 Μαϊου 2021, στις 13:40, στο «OPEN SPORT».

Στις 2 Ιουνίου, συμπληρώνονται 50 χρόνια από μια αξεπέραστη κορυφή του ποδοσφαίρου μας, την πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική παρουσία Ελληνικής ομάδας, του Παναθηναϊκού, στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών του 1971 με αντίπαλο τον μεγάλο Άγιαξ. Αυτήν την Κυριακή στις 13:40, η εκπομπή «Open Sport» είναι αφιερωμένη σε αυτήν την τεράστια ποδοσφαιρική στιγμή και μέσω ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ ξαναζωντανεύει την απίστευτη πορεία του «Τριφυλλιού» μιλώντας με τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας ομάδας που δημιούργησε ο Φέρεντς Πούσκας.

«Κάτι κάναμε και εμείς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί ακόμα και σήμερα με σταματάνε με το αυτοκίνητο για να μου δώσουν συγχαρητήρια», λέει ο Μίμης Δομάζος. «Κοιτάς τη λίστα των πρώτων σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπεις 65 διαφορετικά ονόματα, αρκετές Εθνικότητες αλλά κάπου υπάρχει και ένας Έλληνας», λέει στο Open o πρώτος σκόρερ εκείνης της διοργάνωσης, Αντώνης Αντωνιάδης που με τα 10 γκολ που πέτυχε στην πορεία του Παναθηναϊκού βοήθησε τα μέγιστα σε αυτή την επιτυχία.

Αριστείδης Καμάρας, Τότης Φυλακούρης, Φραγκίσκος Σούρπης, Παύλος Τσίμας και Λιάνα Κανέλλη συμμετέχουν επίσης στο ντοκιμαντέρ «Λεωφόρος Wembley» που έχουν επιμεληθεί, με πολύ μεράκι και ατελείωτες ώρες γυρισμάτων και μοντάζ, ο Γιώργος Τσαντάκης και ο Μιχάλης Τσίγκρης.

Μέσα από ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ, ακριβώς μισό αιώνα μετά το έπος των πράσινων στο Wembley, το «Open Sport» έχει την τιμή να φιλοξενεί την ζωντανή ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, προσφέροντας στους φίλους του αθλητισμού ένα τηλεοπτικό «βιβλίο» που δεν πρέπει να λείπει από τα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή