Επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις Αχαρνές για τη δημιουργία επιχειρησιακής έδρας αστυνομικών δράσεων

Δήμος Αχαρνών
Επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις Αχαρνές για τη δημιουργία επιχειρησιακής έδρας αστυνομικών δράσεων

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αυλίζα για τη δημιουργία επιχειρησιακής έδρας αστυνομικών δράσεων :

Μπροστά σε ένα μεγάλο βήμα για την οριστική πάταξη της εγκληματικότητας βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών, όπως διεφάνη από την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις Αχαρνές την Τετάρτη (26/5). Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός υποδέχθηκε τον Υπουργό την Αυλίζα, εκεί όπου στο πρώην σχολικό συγκρότημα της περιοχής θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής. Παράλληλα το κτηριακό αυτό συγκρότημα των 2.438 τ.μ. θα αποτελέσει την έδρα των επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων για ολόκληρη την Αττική.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας περιηγήθηκε στους χώρους και στις δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, ελπίζω και σημαντική για τον Δήμο Αχαρνών, διότι μας παραδίδεται αυτό το κτήριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων. Το ΑΤ Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική. Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασίας με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία αυτού του κτηρίου και αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς υπάρχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο αγαστή συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος της εγκληματικότητας, στάθηκε στη σημασία της δημιουργίας του κέντρου επιχειρήσεων όχι μόνο για τις Αχαρνές, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. «Εμείς, κ. Υπουργέ, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για αυτό που κάνετε. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία εδώ και ένα χρόνο. Ανταποκριθήκατε, αντιληφθήκατε το πρόβλημα και σήμερα είμαστε ευτυχείς που βρίσκεστε εδώ , γιατί πιστεύουμε πως θα λυθεί το ζήτημα που έχουμε στην πόλη μας, μόλις πάρει η Αστυνομία το κτήριο, καθώς θα αλλάξει όλη η εικόνα της περιοχής. Άρα θεωρώ πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλο το Δήμο Αχαρνών και κατ’ επέκταση για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πιστεύω πως εδώ στην Αυλίζα – που είναι διαπιστωμένο το πρόβλημα – με αυτή την κίνησή σας και την πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε θα βοηθήσετε πολύ και σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά».
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα σε ένα διάστημα δεκαοκτώ μηνών και το συγκρότημα θα στεγάσει εκτός από αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου και κάποιες άλλες υπηρεσίες, αποτελώντας έτσι την επιχειρησιακή έδρα της Δυτικής Αττικής. Η μεταστέγασή τους στο εγκαταλελειμμένο σχολικό κτήριο, ήταν ένα πλάνο για την υλοποίηση του οποίου προσπάθησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου ο Σπύρος Βρεττός, καθώς ήταν πεπεισμένος πως μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της παραβατικότητας που μαστίζει την περιοχή της Αυλίζας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι προσπάθειες της Αντιεγκληματικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Δήμο, εκ μέρους της οποίας το παρών έδωσαν ο πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Στάθης Τοπαλίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κουλόγιαννης καθώς και μέλη της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή