Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου : Για το θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα από Covid

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου : Για το θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα από Covid

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: 

Με θλίψη ενημερωθήκαμε δυστυχώς για το θάνατο δημοτικού υπαλλήλου στην υπηρεσία καθαριότητας από Covid-19. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του.
Οφείλουμε με αυτή τη δυσάρεστη αφορμή, να αναδείξουμε ότι το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές οι περιπτώσεις εργαζομένων του Δήμου που έχουν μολυνθεί, γεγονός που δεν είναι άσχετο με την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές (Περιφέρειες, Δήμους), την μεγαλοεργοδοσία.
Από τη μία αποφασίζεται χαλάρωση των μέτρων του περιορισμού προς όφελος των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου, από την άλλη δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας, οι εμβολιασμοί προχωράνε εξαιρετικά αργά, η έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση μετατράπηκαν και αυτές σε ατομική ευθύνη, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς παραμένουν επί της ουσίας ανύπαρκτα.
Από πλευράς μας θα επιμένουμε να διεκδικούμε, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, για :
– μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων,
– για οργανωμένο έλεγχο της πορείας της πανδημίας από το κράτος σε αντίθεση με την τουλάχιστον ανεπαρκή και πολλές φορές επικίνδυνη κατεύθυνση της αυτοδιάγνωσης (selftest)
– για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα
– για ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων με μαζικές μόνιμες προσλήψεις

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή