«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας είναι το χαμόγελο του κόσμου», ADAMIDISBROS, Master Building Services

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας είναι το χαμόγελο του κόσμου», ADAMIDISBROS, Master Building Services

Για τις πρωτόγνωρες καταατάσεις που όλοι βιώνουμε εδώ και ένα περίπου χρόνο, για τις αλλαγές που χρειάστηκε να κάνει η εταιρεία Adamidisbros προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις αλλά και τις αρχές που διέπουν την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, μας μίλησε ο κ. Αδαμίδης σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε μαζί του.

Κύριε Αδαμίδη, πώς βλέπετε την κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό και πώς η εταιρεία σας, Adamidisbros, ανταπεξέρχεται στις δύσκολες απαιτήσεις αυτές;
Σίγουρα είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι κάτι νέο αυτό που μας συμβαίνει και χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία. Τα μέτρα ασφαλείας που τηρούμε για εμάς δεν είναι κάτι νέο. Τηρούμε διαδικασίες για την διασφάλιση της ατομικής υγιεινής εκ των προτέρων για αρκετα χρονια διότι η επαγγελματική μας εργασία εγκυμονεί άμεσους κινδύνους. Είμαστε εναρμονισμένοι με την εφαρμογή και τήρηση προτύπων ISO που διασφαλίζει εμάς ως εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες μας. Οι διεθνείς κανονισμοί που τηρούμε, μας βεβαιώνουν με στόχο την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας, την αποτελεσματικότητα στην προστασία των πελατών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Πότε ξεκινήσατε την Adamidisbros;
Η οικογενειακή μας εταιρεία Adamidisbros έκανε την αρχή της από τον πατέρα μου, Νικόλα Αδαμίδη, στη δεκαετία του ‘70. Στη συνέχεια, την δεκαετία του ‘80, ο μεγαλύτερος αδερφός μου Αδαμίδης Μάριος που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στο διάστημα αυτό εχουν βοηθήσει την εταιρεία και τα άλλα δύο αδέρφια, Αναστάσιος και Βενέτα Αδαμίδη, την οποία όμως την κέρδισε η γλυπτική καθώς ήταν πάντα μια καλλιτεχνική προσωπικότητα. Εγώ, ως μικρότερος, έκανα το ξεκίνημα στην εταιρεία από πολύ μικρή ηλικία την δεκαετία του ‘90 εως και σήμερα.

Ποιές είναι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία σας και ποιά από αυτές έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση;
Η βασική υπηρεσία την οποία ξεκίνησε ο πατέρας μου στην εταιρία μας Adamidisbros είναι η απόφραξη και ο καθαρισμός αποχετευτικών δικτύων. Κατόπιν και βάσει των αναγκών που διαπιστώσαμε, προχωρήσαμε στην επέκταση των υπηρεσιών μας με τον ίδιο επαγγελματισμό και σεβασμό στον πελάτη. Οι υπηρεσίες αυτές είναι: εφαρμογή απολύμανσης, μικροβιοκτονιας, απεντόμωσης, μυοκτονίας, άντλησης υδάτων επισκευή και εγκατάσταση αντλιοστασίων καθώς και ενδοσκόπηση και διάγνωση με κάμερα αποχετεύσεων.

Προφανώς, δουλεύετε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν άνθρωπο;
Αρκετά δύσκολο και επώδυνο ειδικά όταν υπάρχουν διαστήματα που βασίζεσαι στην γνώση σου και την αποτελεσματικότητάς σου, στην άμεση και υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σου. Θελει χρόνο στο να εναρμονιστεί ένα νέο μέλος στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας μας. Όταν όμως η εργασία γίνεται με αγάπη για αυτό που κάνεις και η πρώτη σου προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση του κόσμου που σε εμπιστεύεται και σε έχει ανάγκη, τότε στην πάροδο του χρόνου χτίζεις μια δυνατή ομάδα συνεργατών που αποπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό για τον τρόπο που ανταποκρίνεται η εταιρία μας Adamidisbros.

Ποιές είναι οι πιο συχνές βλάβες που συναντάται και ποια είναι η αντιμετώπιση του κόσμου όταν τους δίνετε λύση στο πρόβλημά του;
Οι πιο συχνές βλάβες είναι οι πλημμύρες οικιακων και επαγγελματικών χώρων λόγω φραγής αποχετευτικών δικτύων ή λόγω καιρικών φαινομένων. Εκεί καλούμαστε να δώσουμε άμεση λύση με την απόφραξη και τον καθαρισμό ή την άντληση υδάτων. Σημαντικές έκτακτες κλήσεις έχουμε λάβει λόγω απεντόμωσης και μυοκτονίας που έχουμε φέρει εις πέρας άμεσα και αποτελεσματικά! Η μεγαλύτερη ανταμοιβή του κόσμου που έχουμε σαν πρώτη αξία είναι όταν μας ανταποδίδουν με ανακούφιση και ειλικρίνεια το χαμόγελό τους.

Σας έχει ζητηθεί να κάνετε προληπτική απολύμανση λογω κορωνοϊού; Η εταιρεία σας παρέχει αυτή την υπηρεσία;
Βεβαίως μιας και είναι μια από τις βασικές μας υπηρεσίες μας. Η εφαρμογή απολύμανσης μικροβιοκτονίας διασφαλίζει τους χώρους για την ατομική προστασία μας και τον περιορισμό μετάδοσης του covid19. Είμαστε εναρμονισμένοι και τηρούμε το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 16636 για τις επιχειρήσεις και τις οικίες στον τομέα διαχείρισης παρασίτων και επιβλαβών οργανισμών. Έχει αναπτυχθεί με σκοπό τη διατήρηση της δημόσιας υγείας και υγιεινής. Ελαχιστοποιούν τους κινδύνους για τους πελάτες μας και το κοινωνικό σύνολο. Έχουμε τη δυνατότητα να ελαχιστοποιούμε και να αποκλείουμε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των πελατών μας την διαβίωση των ζώων και του περιβάλλοντος.

Είσαστε ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία σε αυτή τη δουλειά. Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενό σας;
Συμβουλές δεν ξέρω να δώσω. Όπως κάθε επάγγελμα έτσι και αυτό έχει τις θετικές αλλά και τις αρνητικές συνέπειες. Ένα τρίπτυχο που πρέπει να έχει κάποιος σαν γνώμονα είναι: επιμονή, υπομονή και διάρκεια. Για να είσαι διαχρονικός στο πέρασμα του χρόνου χρειάζεται αρετές να σε διακατέχουν. Η κυριότερη που κρύβονται όλες μέσα σε αυτή είναι η αγάπη σε ότι κάνεις.

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες αντιξοότητες στη δουλειά σας και τι είναι το πιο δύσκολο που έχετε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα;
Δεν αρκούν τα γραπτά και ο λόγος για να αποτιμήσουν τις εμπειρίες ζωής που μου έχει προσδώσει αυτο το επάγγελμα. Εμπειρίες χαράς και αγάπης δυστυχώς όμως και καταστροφής. Έχουμε δώσει λύσεις εκτάκτων βλαβών ανώδυνα με θετικό πρόσημο. Λύσεις όμως προβλημάτων και εκτάκτων βλαβών που έχουν προηγηθεί οδυνηρές καταστροφικές συνέπειες από φυσικές καταστροφές. Ανακαλώ από τη μνήμη μου μια από τις εμπειρίες: Ήμουν 19 χρονών όταν έλαβα μια έκτακτη κλήση άμεσης ανάγκης να μεταβώ άμεσα στη βιομηχανική ζώνη της Τρίπολης. Ξεκίνησα απογευματινή ώρα και έφτασα αργά το βράδυ ώστε να κάνω απόφραξη και άντληση κάποιες εκατοντάδες στρέμματα εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών όπου για λίγους πόντους κινδύνευε από βραχυκύκλωμα και καταστροφή όλη η εγκατάσταση. Χωρίς διακοπή μέχρι την επόμενη μέρα το βράδυ φέραμε εις πέρας και διασφαλίσαμε την ακεραιότητα της εγκατάστασης. Ήταν μια επώδυνη και κουραστική διαδικασία με χαρούμενο πρόσημο. Όμως υπάρχουν και τα δυσάρεστα, με τελευταία συγκλονιστική εμπειρία που κληθήκαμε να επέμβουμε σε ακραία καιρικά φαινόμενα βροχής που συνέβησαν στην Μάνδρα Αττικής. Δεν θα αναφερθώ για τη βοήθεια που δώσαμε, στέκομαι στην οδυνηρή καταστροφή του οικισμού που το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο. Παρόλα αυτά η ενότητα και η αισιοδοξία του οικισμού είχε τη χαρμολύπη του.

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Πώς τον περνάτε και πόσο εύκολο είναι αυτό με τη δουλειά σας;
Όπως όλα τα παιδιά έτσι και εμείς σε αυτή την όμορφη χώρα, από τα πρώτα χρόνια της ηλικίας μας ο πατέρας τα καλοκαίρια μας μεγάλωνε στη θάλασσα. Το στοιχείο του νερού έγινε τρόπος ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι μας διότι έμελλε να μας ακολουθήσει και επαγγελματικά στη ζωή μας μέχρι σήμερα. Όπως προανέφερα η πρώτη υπηρεσία μας ηταν η απόφραξη και ο καθαρισμός αποχετευτικών δικτύων που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η υδροβολή. Στον ελεύθερο μου χρόνο βρίσκομαι στη θάλασσα κάνοντας kiteboard, kitesurf. Είναι ένα άθλημα που σου προσφέρει άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο σε διάφορα όμορφα και μοναδικά μέρη της χώρας μας με διαφορετικές συνθήκες.

– Adamidisbros, Τράλλεων 22, Γαλάτσι, τηλ. 210 2222200

Πήγαινε στην κορυφή