Ο Δήμος Ελευσίνας «παρών» στο Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Ελευσίνας «παρών» στο Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ :

Ο Δήμος Ελευσίνας, με απόφαση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, συμμετέχει στο υπό ίδρυση Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες. Είχε προηγηθεί, ειδική συνεδρίαση για το θέμα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την επέτειο της Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη συμπλήρωση 102 ετών από τη διάπραξη ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουν οι Δήμοι, είναι να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα για την πραγματική διάσταση της γενοκτονίας, που διήρκεσε πάνω από δέκα χρόνια, και να αναγνωριστεί η Γενοκτονία από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αργύρης Οικονόμου, ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, η Ελευσίνα όχι μόνο να συμμετέχει στο δίκτυο, αλλά εκπρόσωπος του Δήμου να είναι μέλος της ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να «τρέξει» τους παραπάνω σκοπούς, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.
Όπως σημείωσε σχετικά ο Δήμαρχος: «Θέλουμε η Ελευσίνα να είναι μέλος του Δικτύου, είναι μία αυτονόητη επιλογή μας. Ελπίζω το Δίκτυο να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ο αγώνας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων να αποδώσει».
Σημειώνεται, πως για το θέμα της αναγνώρισης των Ποντίων υπήρξε Ψήφισμα και του Δημοτικού Συμβουλίου, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πήγαινε στην κορυφή