Δήμητρης Τζανακόπουλος: Η Βουλή δεν μπορεί να υπολειτουργεί επειδή αυτό βολεύει τον κ. Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμητρης Τζανακόπουλος: Η Βουλή δεν μπορεί να υπολειτουργεί επειδή αυτό βολεύει τον κ. Μητσοτάκη

Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» (Δημήτρης Οικονόμου & Μαρία Αναστασοπούλου):

«Η Βουλή δεν μπορεί να υπολειτουργεί επειδή αυτό βολεύει τον κ. Μητσοτάκη – Βαθιά συντηρητικό το νομοσχέδιο της ΝΔ για τη συνεπιμέλεια»

«Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια “κολοβή” Δημοκρατία επειδή αυτό βολεύει τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε ογραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

«ΟΚυριάκος Μητσοτάκης φοβάται διαρροές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά –που κατεδαφίζει μισθούς και εργασιακές σχέσεις- αλλά και στα μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τη μεγάλη κωλοτούμπα που έκανε στο συγκεκριμένο ζήτημα η ΝΔ», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. «Για αυτό το λόγο κρατά τη Βουλή σε κατάσταση υπολειτουργίας», είπε.

Αναφερθείς στην αποχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ -δια στόματος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα- έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα συμμετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες». «Η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, με ευθύνη του κ. Τασούλα και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, έχει καταντήσει παρωδία στο ελληνικό κοινοβούλιο», επισήμανε.

«Αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει οι περισσότερες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες στην κοινωνία, έχουν ανοίξει σχολεία, αθλητικοί χώροι. Το μόνο που διατηρείται ακόμα “κλειστό” στην Ελλάδαείναι το κοινοβούλιο» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «στο βαθμό που αυτό συνεχίζει να συμβαίνει, με ευθύνη της ΝΔ, εμείς από την πλευρά μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από την τιμή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Αναφερθείς στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια το οποίο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή-με ψήφους της ΝΔ- ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για «ένα νομικά κακότεχνο και βαθύτατα συντηρητικό νομοσχέδιο, το οποίο προσπαθεί να κάνει το ίδιο το παιδί να προσαρμοστεί στις ανάγκες των γονιών και όχι το αντίθετο -όπως θα όφειλε». «Το νομοσχέδιο αυτό αλλάζει άρδην τις προοδευτικές ρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου έτσι όπως αυτό ισχύει τις τελευταίες 4 δεκαετίες στη χώρα μας, κι αυτό για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων», σημείωσε.«Η ίδια η κ. Γιαννάκου από τη ΝΔ μίλησε για μεγάλα πορτοφόλια, για μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και συγκεκριμένες ομάδες πίεσης που βρίσκονταν πίσω από αυτό το νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον», πρόσθεσε, τέλος,«ότι εκτός από την κ. Γιαννάκου, και η κ. Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ διαφώνησε με το νομοσχέδιο αυτό, αλλά και άλλοι βουλευτές εξέφρασαν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους, όπως ο κ. Αθανασίου».​

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή