Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια: 
https://www.megatv.com/2021/05/21/politiki-antiparathesi-gia-to-nomosxedio-gia-ti-synepimeleia/

Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια που ψηφίσθηκε χθες στην Βουλή είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» είχαν οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ), Χρίστος Σπίρτζης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Νίκο Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).

«Μη διχάσουμε τα δύο φύλα σε μια γονεϊκή διαδικασία. Η κοινωνία προχώρησε μακριά για να γυρίσουμε σε τέτοια πρότυπα και αναλύσεις. Τα παιδιά έχουν δύο γονείς. Το νομοσχέδιο βοηθάει να χτίσουμε μια κουλτούρα συνεργασίας των γονέων» σημείωσε ο κ. Μακρόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα αδικημένο νομοσχέδιο με καλές μέριμνες. «Το νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει ένα πλαίσιο. Και οι δύο γονείς είναι εξίσου αναγκαίοι» πρόσθεσε. «Αυτά τα θέματα δεν μπορούν να ψηφίζονται στην βουλή χωρίς μια ουσιαστική συζήτηση και με την κοινωνία και με τα πολιτικά κόμματα. Δεν το ψηφίσαμε γιατί δεν μπορεί να γίνεται ονομαστική ψηφοφορία με τον τρόπο που γίνεται. Αντί. Να ψηφίζουν οι βουλευτές, ψηφίζεται από τη γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας κάθε κόμματος. Αυτό αλλοιώνει τον κοινοβουλευτισμό, αλλοιώνει και την δημοκρατία» εκτίμησε ο κ. Σπίρτζης.

«Έχουμε πάρει καθαρή θέση ενάντια στο νομοσχέδιο. Μας γυρνάει στο 1960. Αλλοιώνεται εδώ και καιρό η ονομαστική ψηφοφορία. Στο επίκεντρο της συζήτησης δεν πρέπει να είναι το φύλο, αλλά η βέλτιστη πρακτική για τα παιδιά» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τραγελαφικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει πλαστά διαχωριστικά τερτίπια με τη ΝΔ, τη στιγμή που στα βασικά νομοσχέδια συμπλέει με την κυβέρνηση. Να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα από τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα δικαιώματα των παιδιών όταν αποφεύγουν να συζητήσουν για τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν δίνει καμία απάντηση στις δύσκολες αυτές καταστάσεις» υπογράμμισε. Τέλος, έκανε λόγο ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δημιουργήσει συνθήκες μεγαλύτερων εντάσεων και δικαστικών διενέξεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή