Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης στην Κοινωνία Ώρα Mega»: Περισσότερα από 20.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης στην Κοινωνία Ώρα Mega»:«Περισσότερα από 20.000 στρέμματα έγιναν στάχτη»
https://www.megatv.com/2021/05/21/pyrkagia-stin-korinthia-perissotera-apo-20-000-stremmata-eginan-staxti-anaferei-i-pyrosvestiki/

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, αναφορικά με την εξέλιξη της φωτιάς που μαίνεται από εχθές στην Κορινθία.

«Η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη. Ξεπερνά τα 20.000 στρέμματα. Έχει εξελιχθεί στον ευρύτερο όγκο της δυτικής Αττικής στα όρια με την Κορινθία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη. Αντιμετώπισαν πολλές αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, καταγράφησαν και ριπές έως και 7 μποφόρ. Ξεκινάμε, όμως, τη σημερινή μέρα περισσότερο αισιόδοξοι. Δεν έχουμε πουθενά κάποιο μέτωπο που να μας απασχολεί ή να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Έχουμε πολλές διάσπαρτες καύσεις στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε στη διάθεσή μας και τα εναέρια μέσα. Από τις 4.30 τα ξημερώματα έχει πέσει η ένταση των ανέμων και αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω πτώση», περιέγραψε ο κ. Βαρθακογιάννης.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι πλέον δε θα δημιουργηθεί άλλο μέτωπο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η εικόνα της πυρκαγιάς διαρκώς θα βελτιώνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουν αναφερθεί ζημιές αλλά η καταγραφή και ο απολογισμός θα γίνει μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς», εξήγησε ο κ. Βαρθακογιάννης.

Πηγές

Φωτογραφία αρχείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή