Πρόγραμμα Προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλη την Αττική

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Πρόγραμμα Προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλη την Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς και με τη χρήση εργαλείων σύγχρονης τεχνολογίας το πρόγραμμα Προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλη την Αττική :

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών»

Με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και υπό τη συνεχή επίβλεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα Προνυμφοκτονίας που υλοποιεί η Περιφέρεια, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.
Για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, η Περιφέρεια Αττικής, έχει αναπτύξει συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο με τη δημιουργία Ειδικού Παρατηρητήριου.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας υλοποιείται ειδικό τριετές πρόγραμμα με την τοποθέτηση παγίδων κουνουπιών σε συγκεκριμένα σημεία της Περιφέρειας. Τα δείγματα συλλέγονται και αναλύονται από το Μπενάκειο και μέσω της καταγραφής και χαρτογράφησης σε εβδομαδιαία βάση διαμορφώνονται από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, τόσο το πρόγραμμα προνυμφοκτονίας, όσο και ευρύτερα οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών.
Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ζητήματα πρόληψης. Για το λόγο αυτό έχουν εκδοθεί και διανεμηθεί στους πολίτες ειδικά ενημερωτικά έντυπα (επισυνάπτονται οι σχετικές αφίσες).
Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη τις δράσεις συντονίζει η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής Α. Μεγάλου, η οποία συνεργάζεται στενά με τα στελέχη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενoς στο πρόγραμμα καθώς και στις δράσεις που είναι σε εξέλιξη επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Στην Περιφέρεια Αττικής αξιοποιούμε όλες τις καινοτόμες μεθόδους και σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, θωρακίζουμε την Αττική και προασπίζουμε αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία. Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα της προστασίας της δημόσιας υγείας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους υγειονομικής απειλής. Για μας η καταπολέμηση των κουνουπιών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο κίνδυνο για τους πολίτες μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Επισυνάπτονται πίνακες με τους ψεκασμούς που έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής για το επόμενο διάστημα, φωτογραφικό υλικό καθώς και τα ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή