Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τη σύμβαση ΕΤΑΔ – Δήμου Γαλατσίου : Είναι μια ακόμα πιο αρνητική εξέλιξη για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τη σύμβαση ΕΤΑΔ – Δήμου Γαλατσίου : Είναι μια ακόμα πιο αρνητική εξέλιξη για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη σύμβαση ΕΤΑΔ – Δήμου Γαλατσίου:

Η υπογραφή της νέας συμφωνίας για το Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Γαλατσίου, είναι μια ακόμα πιο αρνητική εξέλιξη για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής.
Πρόκειται για συμφωνίαμιας πολύ ακριβής εκμίσθωσης, καθώς ο Δήμος θα αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος, αποδίδοντας στην ΕΤΑΔ ποσοστό επί των εσόδων από τις μπίζνες που θα κλείνει η δημοτική αρχή με εταιρείες για την εκμετάλλευση του χώρου! Η έκδοση εγγυητικής επιστολής 70.000 ευρώ από τον Δήμο Γαλατσίου προς την ΕΤΑΔ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Με την νέα σύμβαση η δημοτική αρχή ενισχύει περαιτέρω το μοντέλο του Δήμου – Manager, ο οποίος θα έρθει να συνεχίσει το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης των πολύτιμων χώρων του Ολυμπιακού Ακινήτου σε μεγαλοεπιχειρηματίες.
Βήμα προς σε αυτή την κατεύθυνση, είναι και η παραχώρηση της διαχείρισης του ΠΑΛΑΙ, από τον Δήμο Γαλατσίου στην Ανώνυμη Μονομετοχική Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων, την οποία ψήφισε πρόσφατα η διοίκηση, με σκοπό την ακόμα πιο γρήγορη και απρόσκοπτηεμπορευματοποίηση του χώρου.
Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή παραδίδει μέρα με την μέρα χώρους του Ολυμπιακού Ακινήτου, για διάφορες χρήσεις :
– Η κεντρική σάλα, όλα δείχνουν ότι για μία ακόμα χρονιά θα δοθεί στο ChristmasTheater. Η εν λόγω επιχείρηση ήδη διαφημίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα στο τμήμα του περιβάλλοντος χώρου που της έχει παραχωρηθεί.
– Σε μια σειρά άλλους χώρους, πραγματοποιούν γυρίσματα διάφορα τηλεπαιχνίδια.
– Δόθηκε τεράστιος χώρος 3.000 (!) τετραγωνικών στην ΙΓ Εφορία Αθηνών, χωρίς μάλιστα κάποιο αντίτιμο. (Δηλαδή το κράτος «νοικιάζει» το ΠΑΛΑΙ στο δήμο, φορτώνοντάς του ταυτόχρονα όλα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης και την ίδια στιγμή ο δήμος παραχωρεί δωρεάν 3.000 τετραγωνικά σε υπηρεσία του κράτους, η οποία εξυπηρετεί φορολογούμενους από δεκάδες περιοχές της Αθήνας!)
– Προετοιμάζεται η εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον περιβάλλονταχώρο του Ακινήτου.
Για να καμφθούν οι αντιδράσεις για την παράδοση των 92 στρεμμάτων πρασίνου για τις ανάγκες των εμπορευματοποιημένων Ολυμπιακών Αγώνων, δόθηκανπριν 20 χρόνια απλόχερες υποσχέσεις από κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, ότι θα μείνει στο λαό και την νεολαία της περιοχής μια εξαιρετική δημόσια αθλητική υποδομή στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι. Υποσχέσεις που εδώ και πολλά χρόνια αποδείχθηκαν κάλπικες και οι οποίες διαψεύδονται οριστικά και αμετάκλητα από την δημοτική αρχή του κ. Μαρκόπουλου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταψηφίσει την απαράδεκτη σύμβαση και την έχει καταγγείλει στον Γαλατσιώτικο λαό, παραμένοντας σταθερή και αμετακίνητη σε όσα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δηλώσει και διεκδικήσει.
Επιμείναμε, σε αντίθεση με όλες τις άλλες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο,και δικαιωνόμαστε από τις εξελίξεις, ότι το ζήτημα δεν είναι απλά «να παραχωρηθεί το ΠΑΛΑΙ στο δήμο Γαλατσίου». Το κύριο δεν είναι η τυπική μορφή ιδιοκτησίας ή ο διαχειριστής, αλλά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, για τη λειτουργία και την συντήρησή του, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ώστε μπορεί να λειτουργεί ως δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη και δωρεάν είσοδο για όλους, χωρίς επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των δημοτών και χωρίς να παραχωρούνται οι χώροι στις επιχειρήσεις, στο όνομα των εσόδων.
Καλούμε τον λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, να καταδικάσουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής που ξεδιάντροπα προχωράει στην ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΠΑΛΑΙ καινα διεκδικήσουν τώρα ΠΑΛΑΙ ανοικτό στον λαό και τη νεολαία και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή