Δεν μπορούν γιατί δεν έχουν βενζίνη!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δεν μπορούν γιατί  δεν έχουν βενζίνη!
Αποδεικνύεται περίτρανα, σε καθημερινή βάση μάλιστα, ότι ενώ βαδίζουμε ολοταχώς προς τα βράχια, δεν υπάρχουν ηγεσίες ικανές να πάρουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους και να αποτρέψουν το μοιραίο.
Είναι σε όλους γνωστό το ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά κάποιοι που προΐστανται δημόσιων οργανισμών κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Τρανό παράδειγμα ο Δήμος Γαλασίου με την απόφαση που πήρε να αναθέσει τη φύλαξη του Άλσους σε ιδιωτική εταιρεία με ετήσιο κόστος 60.000 ευρώ. 
Έχω επανειλημμένα γράψει ότι το έργο της φύλαξης θα μπορούσε άνετα να το αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία μαζί με τους φύλακες που διαθέτει ο Δήμος. Αντ’αυτού ο Δήμος Γαλατσίου επείσθη από τις ενστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και έπραξε το αντίθετο.
Στο έγγραφό της – εισήγηση η Δημοτική Αστυνομία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι δεν μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη του Άλσους γιατί: «Η παρεχόμενη βενζίνη δεν επαρκεί για την ορθή εκτέλεση των εποχούμενων περιπολιών, το περιπολικό παρουσιάζει συνεχώς βλάβες και είναι συχνά εκτός υπηρεσίας λόγω παλαιότητας, και συνεχώς αυξάνονται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας (π.χ. κάπνισμα, κατοικίδια ζώα)». 
Και ο κάθε καλοπροαίρετος διερωτάται: γιατί τα 60.000 ευρώ δεν τα δίνετε για να επισκευάσετε το περιπολικό ή και να αγοράσετε ακόμη ένα από τον ΟΔΔΥ και με τα υπόλοιπα να καλύψετε το κόστος των καυσίμων για τις περιπολίες; Απορώ ειλικρινά πώς είναι δυνατόν τέτοιες αστείες δικαιολογίες να υιοθετούνται από τη διοίκηση του Δήμου!
Μπορεί να μας πει η Δημοτική Αστυνομία πόσους ελέγχους έχει κάνει σε καταστήματα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει; Το μόνο έργο, απ’ ό,τι φαίνεται, της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης κι όταν αυτό γίνεται, δεν πηγαίνουν ούτε καν σαν τους Χιώτες δυο – δυο αλλά τέσσερις μαζί!
Όσο για την πράξη 169/2001 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι η αρμοδιότητα φύλαξης δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν λέει πουθενά όμως ότι αυτό απαγορεύεται! Και δεύτερον υπάρχει και το άρθρο 1 του Ν. 3731/2008 που λέει ότι «η Δημοτική Αστυνομία ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές για την χρήση των αλσών, των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων».
Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ επιμένω ότι η φύλαξη του Άλσους θα μπορούσε κάλλιστα να ανατεθεί στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή