Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ – Δείτε τις Συνταγές της εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ – Δείτε τις Συνταγές της εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η αγαπημένη σεφ όλων, μπαίνει στην κουζίνα της με όρεξη για νόστιμα μαγειρέματα. Μας προτείνει πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε, συνταγές που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο και σνακ που αν τα ετοιμάσουμε μία φορά θα τα εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας. Από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 17 Μαΐου – Εύκολα & Υγιεινά
Εύκολες, υγιεινές και πεντανόστιμες οι συνταγές που ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ. Το “μενού” ξεκινάει με κοτόπουλο κοντοσούβλι με μία εκπληκτική μαρινάδα. Συνεχίζει με μία δροσερή σαλάτα για όλες τις ώρες. Τη γνωστή σε όλους μας αγγουροσαλάτα, αλλά με μία μικρή παραλλαγή που απογειώνει τη γεύση, αν προσθέσουμε φρέσκο τυρί κρέμα και φιλέτο κοτόπουλο ψητό. Για το τέλος, ετοιμάζει ένα πιάτο αφιερωμένο στους λάτρεις της vegan κουζίνας, αλλά και σε όσους νηστεύουν. Τα vegan κεφτεδάκια α λά κρεμ. Κεφτεδάκια με πολλά μυρωδικά, φυτικό ρόφημα αμυγδάλου και μανιτάρια.

Τρίτη 18 Μαΐου – Μαγειρικό Σχολείο
Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για ένα όμορφο πικ νικ στην εξοχή και η αγαπημένη μας μαγείρισσα το οργανώνει με τον καλύτερο τρόπο. Δείχνει σε όλους έξυπνες και εύκολες συνταγές που απαιτούν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ κατά τη βόλτα μας στην ύπαιθρο. Ξεκινάει με “ψωμί ουράνιο τόξο”, γεμιστό με παριζάκι, φύλλα σαλάτας, τυρί, πιπεριές, τομάτα και σάλτσα ελιάς. Συνεχίζει με εύκολα και γευστικά πουγκάκια με τυριά και γαλοπούλα και για το τέλος, φτιάχνει σαλάτα σε βαζάκια. Μια γρήγορη και πολύχρωμη σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει τους μεζέδες μας όλες τις ώρες.

Τετάρτη 19 Μαΐου – Γλυκά & Αλμυρά
Δύο εκπληκτικά γλυκά και ένα ορεκτικό για όλες τις ώρες, συνθέτουν το σημερινό μενού στην κουζίνα της Αργυρώς. Αρχικά, φτιάχνει μία πιο υγιεινή παραλλαγή του ιταλικού σεμιφρέντο. Χωρίς σαντιγί και με βάση τον χαλβά, το ταχίνι και το μέλι, το ελληνικό σεμιφρέντο αποκτά βελούδινη υφή – κάτι ανάμεσα σε παγωτό και μους. Συνεχίζει με καλοκαιρινά μπουρεκάκια με ποικιλία τυριών και φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό, ενώ για το τέλος ετοιμάζει μια συγκλονιστική σιροπιαστή γιαουρτόπιτα. Τη γιαουρτίνη Πελοποννήσου, ένα παραδοσιακό γλυκό με σιμιγδάλι και χωρίς βούτυρο.

Πέμπτη 20 Μαΐου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Νόστιμες και λαχταριστές οι σημερινές συνταγές που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν. Η Αργυρώ ξεκινάει με λαχταριστά κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού, συνεχίζει με εξαιρετικές και εντυπωσιακές μπάρες λεμονιού και καταλήγει με την πίτα της επόμενης ημέρας. Μια χορταστική πίτα με leftovers που τρώγεται ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Παρασκευή 21 Μαΐου – Γλυκά & Αλμυρά
Για το τέλος της εβδομάδας, τρεις εκπληκτικές συνταγές, γλυκές και αλμυρές. εκινάει με μία θρεπτική και νόστιμη σαλάτα “όλα τα χρώματα” με καπνιστή γαλοπούλα που μπορούμε να την τρώμε, είτε σαν κυρίως γεύμα, είτε σαν συνοδευτικό. Συνεχίζει με μία φανταστική κρεμμυδόπιτα που θα εντυπωσιάζει στα οικογενειακά τραπέζια μας. Και για το τέλος, φτιάχνει αφράτα και πεντανόστιμα ρολά κανέλας που φουσκώνουν σε τρία στάδια.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Καθημερινά στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή