Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 6.000 ωφελούμενους

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 6.000 ωφελούμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών , στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ
Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας, είμαστε παρόντες στις ανάγκες τους. Κανείς δεν θα πρέπει να νιώθει απροστάτευτος και μόνος»
Στα πλαίσιο του του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων σε 5.587 ωφελούμενους.
Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν από τις 17 έως και τις 21 Μαΐου 2021, ως εξής:
• 17 Μαΐου : Δήμος Γαλατσίου
• 18 Μαΐου : Δήμος Δάφνης-Υμηττού
• 19 Μαΐου: Δήμος Ηλιούπολης
• 20 Μαΐου: Δήμος Βύρωνα
• 21 Μαΐου : Δήμος Ζωγράφου
Ειδικότερα τους ωφελούμενους θα διατεθούν σε πακέτα:
ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: Αλάτι, αλεύρι ,ελαιόλαδο, ζάχαρη, ,κριθαράκι, μακαρόνια Νο6, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια, γάλα εβαπορέ, μαρμελάδα, τοματοπολτός.
ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: γάλα σκόνη, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο
ΝΩΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: Βόειο κρέας, Χοιρινό κρέας, μήλα, πατάτες, φέτα και γραβιέρα.
ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ και ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σερβιέτες.
ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ: πάνες, μωρομάντιλα.
Παράλληλα, θα διατεθούν οι αδιάθετες ποσότητες νωπών προϊόντων στα Κοινωνικά Συσσίτια των Δήμων της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, καθώς και σε συσσίτια Ιερών Ναών.
Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ενώ παράλληλα οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες.
Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές είναι εναρμονισμένες με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζονται όλα τα δυνατά μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού – covid 19, τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπάρχει συνωστισμός.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή