Δήμος Γαλατσίου: Την Δευτέρα 17 Μαΐου η δωρεάν διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Παλαί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Την Δευτέρα 17 Μαΐου η δωρεάν διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Παλαί

Ο Δήμος Γαλατσίου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», την Δευτέρα 17/05/2021 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, στο Παλαί, απέναντι από το Άλσος Βεΐκου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή προϊόντων στις 339 οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ.

Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για την ημέρα και ώρα προσέλευσης τους στο χώρο διανομής των προϊόντων, έχοντας μαζί τους:
• το ΑΜΚΑ,
• την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο και
• σε περίπτωση μη προσέλευσης του άμεσα δικαιούχου είναι απαραίτητο το άτομο που θα έρθει να παραλάβει τα προϊόντα να έχει μαζί του εξουσιοδότηση.
Τέλος, λόγω του βάρους, του όγκου και της ποσότητας των προϊόντων, κρίνεται σκόπιμο να προσέρχονται οι δικαιούχοι με μεταφορικό μέσο.
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι τα τρόφιμα που τους διανεμήθηκαν τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, μπορούν να τα ελέγξουν ή και να ζητήσουν αντικατάσταση τους πριν την αποχώρησή τους από τα σημεία διανομής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελούμενων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή