Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Τιμήθηκε η μνήμη των Καραολή και Δημητρίου

Δήμος Παλαίου Φαλήρου
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Τιμήθηκε η μνήμη των Καραολή και Δημητρίου

Παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κεβενέζου , του Βουλευτή του Νότιου Τομέα κ. Διονύση Χατζηδάκη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή εις μνήμη των Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, στην στήλη που έχει ανεγερθεί προς τιμή τους επί της ομωνύμου οδού της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και αποτελεί την ελάχιστη τιμή και οφειλή προς την σημερινή ημέρα μνήμης, του απαγχονισμού των Κυπρίων Αγωνιστών, στις 10 Μαΐου 1956.
Μετά το πέρας της δέησης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους επίσημους και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, δήλωσε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αυτή την σπουδαία ημέρα για τον Κυπριακό Ελληνισμό», ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του αποκάλυψε «ότι με τον τιμώμενο ήρωα Ανδρέα Δημητρίου συνδέεται και συγγενικά, κάτι που ενίσχυσε περισσότερο την συγκίνηση του για την πολύ σημαντική, όπως χαρακτήρισε την τελετή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου».
Από την Πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε «στο σημαντικό νόημα της θυσίας και της προσφοράς των δύο Κυπρίων Αγωνιστών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου και τόνισε, ότι η τιμή και η μνήμη τους σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη, καθώς έπειτα από 47 χρόνια, η Κύπρος εξακολουθεί να στενάζει κάτω από την Τουρκική κατοχή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή