Κίνημα Αλλαγής : Θέτουμε ως πολιτική αφετηρία την πραγματική αγάπη για τα αδέσποτα ζώα.

Το Κίνημα Αλλαγής θέτει ως πολιτική αφετηρία την πραγματική αγάπη για τα αδέσποτα ζώα.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία συμμετείχαν ο Τομεάρχης Γιώργος Π. Αποστολόπουλος και οι Αναπληρωτές Γραμματείς Νίκος Χούτας και Κώστας Δοντάς.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κατσαντώνη, επικεντρώθηκε στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς αλλά και σε θέματα Περιβάλλοντος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το νέο σχέδιο νόμου χρήζει αλλαγών σε πολλές από τις διατάξεις που έχουν έως τώρα δει το φως της δημοσιότητας

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού όπου υπάρχουν απόβλητα με αυξημένη ακτινοβολία και για τον ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων πυροπροστασίας στο όρος Αιγάλεω.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων αλλά και των δράσεων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς η Κυβέρνηση υποβαθμίζει συστηματικά τη συμβολή των Δήμων σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Αμφότεροι τόνισαν επίσης ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να υπάρξει δέσμευση για οικονομική επιχορήγηση καθώς και αποτελεσματικό πλαίσιο ελέγχου ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με συνέπεια τις πρωτοπόρες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ζώων και θέτει ως αφετηρία της πολιτικής του την πραγματική αγάπη, την ευαισθησία και τα αυτονόητα δικαιώματα για τους «μικρούς συμπολίτες» μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή