Παύλος Χρηστίδης : Είμαστε η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη τώρα παρά ποτέ η Ελλάδα.

Βασικά Σημεία Συνέντευξης Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη:

Για την πατέντα των εμβολίων

Η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης της πατέντας για τα εμβόλια, επανέφερε στην επικαιρότητα μια συζήτηση που είχαν πρώτοι ανοίξει οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές από την άνοιξη του 2020.
Ήδη από τον Απρίλιο του 2020 το Κίνημα Αλλαγής, η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά και άλλα στελέχη είχαν ζητήσει να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό η πατέντα των εμβολίων.
Το μείζον είναι αν η πρόταση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και να εφαρμοστεί, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε συντριπτικά τον ιό, να έχουμε περισσότερα εμβόλια και να δώσουμε τη δυνατότητα ειδικά στις φτωχότερες χώρες να επωφεληθούν θετικά από αυτό. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι για να υλοποιηθούν μεγάλες προτάσεις πρέπει να κατατεθούν έγκαιρα και ουσιαστικά για να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης, ανάλυσης των επιχειρημάτων και άμεσης λήψης αποφάσεων.
Δυστυχώς τα συνεχιζόμενα αρνητικά ρεκόρ θανάτων σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής δείχνουν ότι παρά τα οποία ενθαρρυντικά βήματα στον Δυτικό Κόσμο, η συνολική κατάσταση στον πλανήτη μας παραμένει τραγικά δύσκολη.
Το ζήτημα στην Ελλάδα τέθηκε, ως είθισται, υπό το πρίσμα εσωτερικών – κομματικών αντεγκλήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να μετατρέπουν ζητήματα παγκόσμιας σημασίας και συμβολισμού σε μικροκομματική σύγκρουση και σε άχρηστη αντιπαράθεση.
Η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση, είναι ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης πολιτικής μας ζωής ακόμα και μπροστά σε εξαιρετικά σπουδαία και ανθρωπιστικά ζητήματα όπως η διαχείριση της πανδημίας.
Όσον αφορά εμάς στο Κίνημα Αλλαγής, η συζήτηση είναι ξεκάθαρη. Το ζήτημα της πανδημίας πρέπει να ενώνει δυνάμεις και να μην διχάζει για μικροκομματικά οφέλη. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας σε λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο Αύριο για τους συμπολίτες μας.
Είμαστε η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη τώρα παρά ποτέ η Ελλάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή