Δήμος Ελευσίνας : Με όλες τις προδιαγραφές η πισίνα για θεραπευτική κολύμβηση

Με όλες τις προδιαγραφές η πισίνα για θεραπευτική κολύμβηση στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ελευσίνας :
Αργύρης Οικονόμου: «Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευσίνας συγκαταλέγεται σήμερα στα ελάχιστα δημόσια σχολεία της Ελλάδας που διαθέτουν αντίστοιχες υποδομές».

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) διαθέτει πλέον όλες τις προδιαγραφές και τα νόμιμα πιστοποιητικά, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η πισίνα της θεραπευτικής κολύμβησης.
Υπενθυμίζεται, ότι για χρόνια η πισίνα δεν πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές, τελώντας ουσιαστικά σε αχρηστία, και χρειάστηκαν οι στοχευμένες κινήσεις και δράσεις της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης και πιστοποίησης.
Έτσι, μετά την πάροδο πολλών ετών, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου και φυσικά των μαθητών.
Υπενθυμίζεται πως στο σχολείο φοιτούν 60 έφηβοι μαθητές και η χρήση της πισίνας θα βοηθήσει σημαντικά στην αποκατάσταση μαθητών με ειδικές ανάγκες.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, όπου αφού συνεχάρη τους καθηγητές του σχολείου και τον Διευθυντή, κ. Κάτωνα Βαζαίο, για το έργο τους, δήλωσε:
«Η θεραπευτική κολύμβηση συμβάλει στην ψυχική ανάταση και τις ασκήσεις αποκατάστασης των μαθητών με ιδιαίτερες δεξιότητες. Γι’ αυτό θέλαμε να λύσουμε τις εκκρεμότητες που μπλόκαραν τη χρήση της πισίνας εδώ και χρόνια. Το σχολείο είχε πισίνα, αλλά δεν υπήρχε η βούληση να «τρέξουν» οι διαδικασίες πιστοποίησής της όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χαίρομαι που το πετύχαμε και σήμερα το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας, είναι από τα ελάχιστα δημόσια σχολεία που διαθέτουν τέτοιες υποδομές. Άλλωστε, ήταν και μία από τις πρώτες δεσμεύσεις όταν αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή