You are beautiful… I love you!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
You are beautiful… I love you!
«Τάκη, Μάκη, Μανωλάκη είσαι και πολύ καμάκι…» Σφυρίζει απ’ το πρωΐ μεσ’ το κεφάλι μου το τραγούδι του Λογοθετίδη, απ’ την ταινία «τα καμάκια». Και να ‘σου μπροστά μου ο Κώστας Καρράς με το κασετόφωνο περασμένο στο λαιμό να κάνει καμάκι στις τουρίστριες με την γνωστή ατάκα: 
You are beautiful… I love you,
you are beautiful… I love you!

Kαλημέρα, κυρία Νέτα… Καλημέρα κύριε Τάσο…
Πού ήσουν όλη την προηγούμενη βδομάδα και σε χάσαμε;;
Στην Αλβανία για δουλειές κυρία Νέτα.
Και γιατί πήγες στην Αλβανία αφού οι Αλβανοί είναι εδώ;;
Χάθηκε να πας μέχρι την Παιανία να σου δείξουν πώς παραβιάζουν τις πόρτες;; Έπρεπε να πας εκεί πάνω για να μάθεις τη δουλειά;; Όχι τέτοια δουλειά, κυρία Νέτα, εγώ πήγα για κανονική δουλειά, μπας και φέρω κανένα ευρώ πίσω στη χώρα. 
Αν είναι έτσι όπως τα λες, ετοιμάσου να φύγεις τώρα για την Γερμανία γιατί ό,τι ευρώ άφησαν πίσω οι Αλβανοί, τα πήραν οι Γερμανοί όσο έλειπες. Πώς κατάντησε η χώρα έτσι κύριε Τάσο; Την κλέβουν οι Αλβανοί, την κλέβουν κι Γερμανοί, την κλέβουν οι Γάλλοι, την κλέβουν κι Έλληνες, την κλέβουν οι πολιτικοί, την κλέβουμε και μεις, δήθεν γιατί μας έκλεψε κι αυτή, o κλέψας του κλέψαντος δηλαδή. 
«Παλμό» διάβασες κύριε Τάσο, ενημερώθηκες;;; Σε κόβω λίγο αδιάβαστο μετά το ταξίδι… για πέρνα μέσα να σε κατατοπίσω. 
Αράζω στον καναπέ της κυρίας Νέτας και βλέπω απέναντι, σε αρκετή απόσταση, μια παλιά κορνίζα με μια αντρική φιγούρα που κάτι μου θύμιζε. Ρε πού τον ξέρω…. Πού τον ξέρω…
Άκου, λοιπόν, τι έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσισαν με τη σύμφωνη γνώμη του Μανώλη Πρωτονοτάριου, του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου, να αναθέσουν τη φύλαξη του Άλσους σε εταιρεία security. Και σε ρωτώ εγώ, τώρα που οι πολίτες του Δήμου Γαλατσίου πηδάνε απ’ τα μπαλκόνια, χρειάζονται τα πεύκα φύλαξη;; Είδες κανέναν να ανεβαίνει στα πεύκα για να πηδήξει;; Η πόλη και οι πολίτες θέλουν φύλαξη και στήριξη, κυρ Μανώληηηηη! 
Κατ’ αρχήν όποιος τρελός τολμήσει και μπει στο Άλσος τη νύχτα, με τόσες κατεστραμμένες κολώνες φωτισμού και τόσα ηλεκτροφόρα καλώδια ακάλυπτα καταγής, θα κάνει μαλλί αφάνα σαν το μαλλί του Νίκου Γκάλη όταν ήρθε απ’ την Αμερική. Βλέπεις, το κόστος μιας κολώνας φωτισμού μπορεί να μην ξεπερνάει τα 95 ευρώ στη λιανική, αλλά ποιος ασχολείται με τις κολώνες, τις τρίχες και τα καλώδια καταγής, αυτά δεν φέρνουν ψήφους. Εδώ έχουμε να αναδείξουμε σημαντικά έργα στην πόλη, όπως τον ποδηλατόδρομο, τα οχυρά του Ρούπελ στην πλατεία Παραδεισίων, τον τσιμεντοδαίδαλο στην πλατεία Βενιζέλου και Απειράνθου. Μπορείς να μου εξηγήσεις, κύριε Τάσο, γιατί οι τοπικοί παράγοντες όταν μιλούν για έργα έχουν πάντα στο μυαλό τους τα τσιμέντα;; 
Η κυρά Νέτα συνεχίζει να αγορεύει ακάθεκτη και εγώ συνεχίζω να κοιτάζω την φωτογραφία και να αναρωτιέμαι. Ρε πού τον ξέρω… πού τον ξέρω… Μην σκέφτεσαι και πολύ, κύριε Τάσο, γιατί έχω πολλά νέα να σου πω ακόμη.
Πέρυσι, που λες, ο Δήμος Γαλατσίου είχε πάλι πρόεδρο του Πολιτιστικού  το Μανώλη. Δώσανε που λες οι αθεόφοβοι κοντά στις 62.000 ευρώ στον «Κόμη» Μοντεχρίστο να οργανώσει το φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου, τον παρακάλεσαν, λέει, και με μεγάλη δυσκολία ο «Κόμης» Μοντεχρίστο υποχώρησε και ενέδωσε στις εκκλήσεις τους για την ανάληψη της οργάνωσης. Κι αφού δεν είσαι ειδικός, κυρ Μανώλη μου, στα πολιτιστικά γιατί αναλαμβάνεις τέτοιο πόστο και δεν κάνεις κάτι που ξέρεις καλύτερα;; Τι περισσότερο θα έκανε ο Μοντεχρίστο, που δεν θα μπορούσε να κάνει μία υπηρεσία του Δήμου;; Θα έπρεπε να ξέρεις πως τα θεατρικά γκρουπ πάνε από μόνα τους παρακαλώντας, από Δήμο σε Δήμο για ένα κομμάτι ψωμί;; Και σαν να μην έφτανε αυτό, του δώσανε δωρεάν τις ηχητικές εγκαταστάσεις, το προσωπικό του Δήμου, και όλες τις εισπράξεις των εισιτηρίων, χωρίς να γνωρίζουν αν τα εισιτήρια αυτά κόπηκαν νόμιμα και ποια εταιρεία τα εξέδωσε. Δηλαδή τι μπίζνα ήταν αυτή που δεν συνέφερε το Δήμο και συνέφερε τον Μοντεχρίστο;; Τι ήταν αυτό που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο Δήμος Γαλατσίου και το διαχειρίζονται όλοι οι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας;; Θα μας πάρουν με τις πέτρες οι πολίτες κυρ Μανώληηη!! 
Αμάν, αμάν! Τον βρήκα! Βρήκα ποιος είναι στη φωτογραφία στο σαλόνι της κυρίας Νέτας. Πρόκειται για μεσήλικα ασπρομάλλη, που έχει ακουμπήσει το δεξί του χέρι στο σαγόνι δαγκώνοντας το νύχι απ’ το μικρό δάχτυλο του χεριού του, σαν να τρώει ηλιόσπορους – είναι λέω η φωτογραφία απ’ τις δημοτικές εκλογές του 2010…. Από κάτω η φωτογραφία έγραφε: Υou are beautiful … I love you Manolis… σε ελεύθερη μετάφραση «Είσαι ωραίος… Σε πάω Μανώλη».
Δε λέω, κύριε Τάσο μου, κατά τ’ άλλα, Κιμπάρης ο Μανώλης. Γι’ αυτό και γω ό,τι και να κάνει, του το συγχωρώ. Έχει φτιάξει καφενείο, που λες, πάνω στο Άλσος και πίνουμε όλες οι γριές απ’ τα ΚΑΠΗ κάθε βράδυ δωρεάν πορτοκαλάδες. Δηλαδή, κυρά Νέτα, αν έρθω θα πιω και γω δωρεάν πορτοκαλάδα;; Γιατί εσύ τον ψήφισες;; Έχεις δει κανένα νέο, κύριε Τάσο, να ξυπνάει το πρωί να πάει να ψηφίσει στις εκλογές;; Ενώ οι γριές στις εκλογές, ξέρουν το χρέος τους: το πρωΐ στην εκκλησία κάνουν το σταυρό τους και μετά με το σταυρωμένο στο χέρι, κατευθείαν στη κάλπη.
Γι’ αυτό τον έχω κι εγώ εδώ, απέναντι στη φωτογραφία και τον καμαρώνω τον λεβέντη μου. Ξέρεις τι πέραση έχει ο Μανώλης στις γριές;;; Ήταν ένας αυτός στα νιάτα του ααα ααα, δεν είχε αφήσει τουρίστρια για τουρίστρια. Φόραγε ο μπαγάσας το κασετόφωνο στο λαιμό και ντουγρού για το Σύνταγμα…
Τάκη, Μάκη, Μανωλάκη 
είσαι και πολύ καμάκι…
You are beautiful … I love you!
You are beautiful … I love you Manolis!
Πήγαινε στην κορυφή