Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Με την αποστολή sms με τον αριθμό 6 στο 13033, μόνο στους εξωτερικούς χώρους, χωρίς μουσική και με ώρα αναχώρησης των πελατών στις 22:45 θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από την Δευτέρα 3 Μαΐου, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.

Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6. Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.