Έπεσαν οι υπογραφές, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Έπεσαν οι υπογραφές, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την προηγούμενη Πέμπτη 22 Απριλίου υπεγράφη τελικά, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ Στέφανου Βλαστού και του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, η σύμβαση παραχώρησης του Ολυμπιακού Παλαί από την Εταιρεία προς τον Δήμο Γαλατσίου.

Η υπογραφείσα σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Ακινήτου για 10 χρόνια (5+5) στον Δήμο Γαλατσίου και είναι η τρίτη κατά σειρά και η μεγαλύτερη σε διάρκεια. Με τη σημερινή σύμβαση ο Δήμος Γαλατσίου θα είναι διαχειριστής του Ολυμπιακού Παλαί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το 2030.
Το θέμα των όρων της σύμβασης παραχώρησης είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου στις 3 Νοεμβρίου 2020 και είχε ψηφιστεί μόνο από την πλειοψηφία με το σύνολο της αντιπολίτευσης να καταψηφίζει. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε και η εγγυητική επιστολή ύψους 70.000 ευρώ, λήξης 10/4/2026, την οποία κατέθεσε ο Δήμος για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.
Μπορεί για πολλούς η σύμβαση αυτή να μην είναι η καλύτερη. Μπορεί για κάποιους άλλους, όπως έχει ειπωθεί, να είναι αποικιοκρατική. Ένα όμως έχει σημασία: ότι ο Δήμος Γαλατσίου έβαλε για τα καλά πόδι στο Παλαί και θα παραμείνει εκεί το λιγότερο για τα επόμενα 10 χρόνια. Κατ’εμέ, δεν πρόκειται κανένας να μας βγάλει από το Παλαί.
Σημαντικό ρόλο, βέβαια, για την μελλοντική επ’αόριστον παραμονή του Δήμου στο Παλαί, θα παίξουν και οι διοικήσεις που θα είναι στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου μετά από 10 χρόνια.
Το Παλαί μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δημοτικό διοικητικό κέντρο, μετακομίζοντας εκεί και άλλες δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες εκτός από αυτές που ήδη λειτουργούν στο χώρο αυτό. Σήμερα έχουν εγκατασταθεί στους χώρους το Γυμναστήριο Γυναικών, τα Στέκια Νεολαίας και προσφάτως η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών. Μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται να έχει εγκατασταθεί η υπηρεσία του ΕΦΚΑ και ΤΟΜΥ Γαλατσίου (πρώην ΙΚΑ) από την οδό Πρωτοπαπαδάκη. Επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί εκεί κι ένα από τα δύο ΚΕΠ. Και φυσικά μέχρι το Παλαί θα φτάνει και το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας αφού πρόκειται να τροποποιηθεί το σημερινό του δρομολόγιο.
Από τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις των χώρων του Παλαί, αυτή τη στιγμή τα έσοδα φτάνουν περίπου τις 700.000 ευρώ ετησίως. Από αυτά, μετά την αφαίρεση του ποσοστού 30% της ΕΤΑΔ, στο ταμείο του Δήμου παραμένουν 500.000 ευρώ. Ποσό που κάλλιστα μπορεί να αυξηθεί.
Σε όλα αυτά όμως δεν θα πρέπει να ξεχαστούν και τα αθλητικά σωματεία της πόλης, τα οποία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης για τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.
Κλείνοντας, για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι το σύνολο των στεγασμένων χώρων του Ολυμπιακού Παλαί Γαλατσίου είναι 36.000 τ.μ. με δυνατότητα επέκτασης άλλων 8.000 τ.μ. και όλη η εγκατάσταση μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο ανέρχεται στα 91 στρέμματα. Μια τέτοια εγκατάσταση για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται προγραμματισμό και πάνω απ’όλα καλή διαχείριση έτσι ώστε να προκύψουν στο τέλος οφέλη για την πόλη και τους δημότες της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή