Η δίαιτα της αγάπης: Χάσε 10 κιλά σε 3 ημέρες!, του Θανάση Καμπισιούλη

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να χάσεις 10 κιλά και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά πρέπει να με εμπιστευθείτε διότι γνωρίζω το μυστικό. Αν κάνετε ακριβώς αυτό που θα σας αποκαλύψω σε λίγο, να ξέρετε ότι τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα. Δεν σας κρύβω όμως ότι πρέπει να ακολουθήσετε ακριβώς αυτά που θα σας πω γιατί μόνο έτσι θα φτάσουμε στον στόχο. Πάμε λοιπόν, για να ελαφρύνουμε κατά 10 κιλά. Να νιώσουμε ανάλαφροι και ωραίοι!

Ας ξεκινήσουμε με το ιδανικό βάρος ενός ανθρώπου. Το ιδανικό ή «υγιές» βάρος κάθε ατόμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η ηλικία, το φύλο, η οστική πυκνότητα, ο λόγος μυς/λίπος και το ύψος. Το ιδανικό σας βάρος μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό άλλων ατόμων με το ίδιο φύλο και ύψος καθώς σημαντικό ρόλο παίζει μεταξύ άλλων η σωματική κατασκευή. Μην σας πω ότι οι ειδικοί σε διαφορετικές χώρες δεν φαίνεται να συμφωνούν. Διαφορετικό είναι το υγιές βάρος στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις Η.Π.Α. Άρα, δεν αποκλείεται να έχουμε το ιδανικό βάρος αλλά να ζούμε σε λάθος χώρα…
Καταλαβαίνουμε ότι για ένα τόσο καθημερινό και απλό θέμα, υπάρχει δυσκολία να καταλήξουμε σε γενικά και αποδεκτά συμπεράσματα. Αν προσθέσουμε και τα αισθήματα που έχει κάποιος για το βάρος του ή το βάρος των συνάνθρωπων του, τα πράγματα μπερδεύονται κι άλλο. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος «κανονικός» ή «αδύνατος» νιώθει ότι έχει περισσότερα κιλά και θέλει να τα χάσει. Μερικές φορές ισχύει το ίδιο και με έναν άνθρωπο που έχει κάποια κιλά παραπάνω αλλά δεν έχει κανένα θέμα, ούτε βρίσκει κάποιο λόγο για να προσπαθήσει να τα χάσει.
Σε κάθε περίπτωση εγώ θα σας προτείνω κάποια ωραία «μυστικά» ή τεχνάσματα για να μειωθεί το βάρος σας, είτε έχετε παραπάνω κιλά, είτε όχι. Την πρώτη ημέρα θα ξεκινήσουμε χαλαρά και το πρόγραμμα είναι ελεύθερο να φας ότι είχες προγραμματίσει να φας. Δεν αλλάξει τίποτα στη διατροφή σου. Το μόνο που πρέπει, υποχρεωτικά, να προσθέσεις αυτή την ημέρα είναι το χαμόγελο, η ευγένεια και η καλοσύνη. Σε όλες σου τις πράξεις θα περισσεύει η ευγένεια, θα είσαι καλοπροαίρετος με όσους συναναστραφείς και το χαμόγελο δεν θα λείψει από το πρόσωπό σου ότι κι αν συμβεί. Αν καταφέρεις να το μεταδόσεις και στους γύρω σου, μιας και είναι όντως μεταδοτικό, τα αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό! Είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις την πρώτη ημέρα, αλλά δεν πρέπει να το ξεχάσεις ούτε μια στιγμή. Ακόμη και σε έναν άνθρωπο αν δεν φερθείς με αυτό τον τρόπο, τα αποτελέσματα που αναμένουμε δεν θα έρθουν. Το βράδυ πριν κοιμηθείς, αν έχεις ακολουθήσει αυτό το τέχνασμα, ήδη θα νιώσεις πιο ήρεμος, γαλήνιος και …ανάλαφρος!
Την δεύτερη ημέρα θα αυξήσουμε την προσπάθεια μας. Σήμερα θα πρέπει να ασχοληθείς μόνος σου, αλλά η βοήθεια από φίλους και γνωστούς είναι ευπρόσδεκτη. Πρέπει να ψάξεις και να βρεις ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ένα σωματείο, έναν οργανισμό για να μπορέσεις να προσφέρεις κάποια βοήθεια ή την εθελοντική σου εργασία. Αφού βρεις αυτό που σου ταιριάζει, αυτό που θεωρείς ότι έχει μεγαλύτερη ανάγκη πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους και να συμφωνήσεις πως μπορείς να προσφέρεις. Το βασικό είναι να προχωρήσεις σε δράση και όχι το ποσό, το μέγεθος της προσφοράς ή βοήθειας. Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι μια επίσκεψη να δεις από κοντά το πρόβλημα αλλά και την προσπάθεια του φιλανθρωπικού ιδρύματος θα σε βοηθήσει να δεθείς και να χαρείς για την προσφορά σου. Υπάρχουν πολλά τέτοια ιδρύματα, αλλά το βασικό είναι να επιλέξεις μόνος σου με τα κριτήρια φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που ταιριάζουν σε εσένα. Έτσι, το δεύτερο βράδυ πριν κοιμηθείς τα αποτελέσματα θα είναι ορατά. Θα νιώθεις ότι σου έχει φύγει ένα βάρος τουλάχιστον 5 κιλών!
Η τρίτη ημέρα είναι η πιο απαιτητική, καθώς πρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα. Αυτή τη μέρα πρέπει να σκεφθείς ποιον έχεις αδικήσει με την συμπεριφορά σου. Αν είναι περισσότεροι από ένας ακόμη καλύτερα. Πρέπει να βρεις τρόπο να τους ζητήσεις να σε συγχωρήσουν και να τους το δείξεις ώστε να καταλάβουν ότι το εννοείς. Κάτι ακόμη που πρέπει να κάνεις αυτή τη μέρα είναι να σκεφθείς κάποιον που δεν του φέρθηκες σωστά, με ποιον μια παρεξήγηση σε έχει απομακρύνει. Να ξεπεράσεις με πράξεις και όχι μόνο με λόγια κάποια κακή στιγμή του παρελθόντος. Πρέπει να αναζητήσεις τρόπο ώστε κάθε παρανόηση ή παρεξήγηση έχει λυθεί και δεν μένει ούτε καν η σκιά της. Η ημέρα αυτή θα ολοκληρωθεί με μια συνάντηση ή μια επικοινωνία με δικούς σου ανθρώπους. Με αγαπημένους ανθρώπους που εκτιμάς και αγαπάς, αλλά έχεις καιρό να τους δείξεις έμπρακτα τα συναισθήματα αυτά. Αν τους πεις πόσο ευγνώμων είσαι που βρίσκονται στη ζωή σου, μαζί με ένα λουλούδι ή τα αγαπημένα τους σοκολατάκια έχεις κάνει πολλά βήματα προς την επίτευξη του στόχου μας.
Το βράδυ της τρίτης ημέρας τα 10 κιλά έχουν χαθεί για πάντα. Ήδη νιώθεις ένας άλλος άνθρωπος! Γιατί περισσότερο από ένα καλό δείκτη μάζας – σώματος σημασία έχει πως νιώθεις εσύ. Αν οι συνήθειες αυτές μπουν στη ζωή σου τότε ήδη ξέρεις πως κανένα βάρος δεν μπορεί να σε περιορίσει, στεναχωρήσει η σταθεί εμπόδιο στην ζωή σου. Είσαι πανέτοιμος να δεις το μέλλον κατάματα, να αγωνιστείς για ένα καλύτερο εαυτό, για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Οι ημέρες σου θα είναι χαρούμενες και οι νύχτες σου γεμάτες όνειρα!

• Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου: eetsi@windowslive.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή