Κώστας Ζαχαριάδης: Άλλο δημοκρατικοί θεσμοί, άλλο παράκεντρα εξουσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Ζαχαριάδης: Άλλο δημοκρατικοί θεσμοί, άλλο παράκεντρα εξουσίας

Δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή Β1 Βορείου τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη:

Ο κ. Βορίδης σε χθεσινή δήλωσή του φόρεσε ένα φιλελεύθερο – δυτικοευρωπαϊκό κουστούμι, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει εξελιχθεί σε μία ώριμη δυτική ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Για να δούμε τι ισχύει πραγματικά. Να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα για την ΝΔ, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη.

Ο Ευρωπαίος και θεσμικός κ. Βορίδης, έχει δηλώσει τα ακόλουθα:

​«Να κάνουμε παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».
​«Και ποιους θέλετε να διορίσουμε τους ξένους;» απαντώντας με έπαρση και στόμφο στην κριτική περί γαλάζιων διορισμών στο δημόσιο.

Ο κ. Βορίδης είναι Υπουργός Εσωτερικών σε μία Κυβέρνηση η οποία:

​Έχει τοποθετήσει Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και άλλους κρατικούς αξιωματούχους χωρίς βασικά πτυχία ή με ψευδή βιογραφικά.
​ Έχει τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΡΤ τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη και παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης.
​Επί δύο χρόνια έχει διορίσει όλον τον κομματικό στρατό της ΝΔ στο δημόσιο.
​Στην εποχή της πρωτοφανούς πανδημίας και της ασφυκτικής πίεσης στο ΕΣΥ, έχει εκχωρήσει τη Διοίκηση των Νοσοκομείων σε αμιγώς κομματικά και κατά βάση ανεπαρκή στελέχη.
​Παρακάμπτει διαρκώς το ΑΣΕΠ διορίζοντας τα δικά της παιδιά στο Δημόσιο
​Επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, ακόμη και του ΑΣΕΠ που είναι συνώνυμο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας για τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων
​Προχωρά σε διασπάθιση των χρημάτων του Ελληνικού λαού μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
​Έχει καταγράψει ρεκόρ 10ετίας στον αριθμό των μετακλητών και έχει αυξήσει τις αποδοχές τους έως 70%
​Τοποθετεί σε θέσεις προϊσταμένων τους φίλους και κολλητούς της χωρίς διαδικασίες κρίσεων.
​Παρακάμπτει διαρκώς το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας επαναφέροντας τα κομματικά ρουσφέτια στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κ. Βορίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
​Απέλυσε και έβγαλε σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ανάμεσά τους υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.
​Θέσπισε την τιμωρητική αξιολόγηση των δημοσίων με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις που αποτελούσαν προθάλαμο για μελλοντικές απολύσεις.
​Επένδυσε στον κοινωνικό αυτοματισμό προχωρώντας σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων.
​Έπρεπε να φτάσουμε στο 2021 και στην πανδημία για να ανακαλύψει ότι τα περί «τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων» είναι στερεότυπο και όχι πραγματικότητα

Ό,τι και να λέει ο κ. Βορίδης η ιστορία έχει ήδη καταγράψει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ως την κυβέρνηση επαναφοράς του κομματικού στρατού, του ποδοπατήματος της αξιοκρατίας, της υπαγωγής του δημοσίου συμφέροντος στα συμφέροντα συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών κύκλων. Μία κυβέρνηση παλαιοκομματική, πελατειακή που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί συμφέροντα, έχοντας επαναφέρει στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης όλες τις γνωστές παθογένειες του παρελθόντος.

Ας μην επιχειρεί λοιπόν, τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου. Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του αποκατέστησε το κύρος της δημόσιας διοίκησης, σεβάστηκε τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, θεσμοθέτησε και υλοποίησε αξιοκρατικές και διαφανείς λειτουργίες σε όλο το φάσμα των διοικητικών διαδικασιών.

Προφανώς και υπάρχει η ανάγκη σύγκρουσης με μηχανισμούς παραεξουσίας, διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα. Αυτό δεν αποτελεί απλώς δικαίωμα μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Αποτελεί θεσμική υποχρέωσή της με βάση τη συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και την προφανή ανάγκη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. Συγκρούστηκε ποτέ η ΝΔ με μηχανισμούς παραεξουσίας; Με ποιους; Πότε;

Μην παραχαράσσετε λοιπόν την ιστορία κ. Βορίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στάθηκε με σεβασμό και θεσμική υπευθυνότητα απέναντι στη δημόσια διοίκηση, καταργώντας τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που εσείς υλοποιήσατε, αποκαθιστώντας το κύρος των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων και θεσπίζοντας αξιοκρατικούς και διαφανείς κανόνες λειτουργίας στο εσωτερικό της.

Το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον. Με διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό της. Αλλά και με ισχυρή βούληση να αντιμετωπίσει αυτονομημένες εστίες διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο εσωτερικό της.

Εσείς αντιθέτως αντιμετωπίζετε το κράτος ως κομματικό λάφυρο και κομματικό παραμάγαζο. Αυτή είναι η ιστορία της παράταξής σας. Είστε η παράταξη του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς. Όσα κουστούμια και να αλλάξετε κ. Βορίδη, οι Έλληνες πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι. Με τις πρακτικές σας και τη φρασεολογία σας δεν οδηγείτε τη χώρα στο μέλλον αλλά την επαναφέρετε με ταχύτητα στο παρελθόν, στο 1960 με εσάς στο ρόλο της ΕΡΕ.

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η χθεσινή αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών στον Άρη Βελουχιώτη. Την ιστορία, την διαδρομή και τους αγώνες της Αριστεράς για την Πατρίδα τους ξέρουν όλοι και τους αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι. Αλλά μια και μας οδήγησε στη σκοτεινή για την Ελλάδα και την Ευρώπη δεκαετία του 1940 ο κ. Βορίδης με τη δήλωσή του, ας μας θυμίσει από ποια πολιτική παράδοση προέρχεται ο ίδιος και αν είναι τόσο περήφανος όσο περήφανοι είμαστε εμείς για όσους άνοιξαν δρόμους με αξίες και οράματα για να συνεχίζουμε εμείς σήμερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή