Νέα Στέγαστρα Στάσεων Αστικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Νέα Στέγαστρα Στάσεων Αστικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Νέα Στέγαστρα Στάσεων Αστικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας:

Σε προμήθεια και τοποθέτηση τριών τύπων στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικής συγκοινωνίας θα προχωρήσει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, με στόχο τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Η παρέμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 54.998,60€ το οποίο θα καλυφθεί – από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών με 50.000,00€ ( η με αριθμ. πρωτ. 8077/2-02-2021 απόφαση ένταξης στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ V του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) και από πόρους του Δήμου με 4.998,60€ .
Πιο συγκεκριμένα τα στέγαστρα των αστικών στάσεων θα παρέχουν λειτουργικότητα, θα είναι ανθεκτικά στην οξείδωση, στις κλιματολογικές συνθήκες, θα αντέχουν σε βανδαλισμούς χωρίς να αποτελούν κίνδυνο στους χρήστες σε περίπτωση θρυμματισμού. Θα διαθέτουν χώρο στάθμευσης και ελιγμού για αναπηρικό καρότσι και κατάλληλο σημείο ανάρτησης έντυπου πληροφοριακού υλικού.
Επιπρόσθετα τα στέγαστρα θα διαθέτουν ενεργειακή αυτονομία επαρκή για τη λειτουργία του φωτισμού, δύο (2) θύρες USB για φόρτιση smart συσκευών, καθώς και οποιασδήποτε συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη στη στάση. Θα έχουν δυνατότητα προσαρμογής ηλεκτρονικής πινακίδας, τεχνολογίας Led, μεταβλητών μηνυμάτων και διάχυσης της πληροφορίας καθώς και ασύρματης σύνδεσης Wi- Fi για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
Τέλος, η τοποθέτησή τους θα γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και την ορατότητα των διερχόμενων από τα σημεία οδηγών οχημάτων.
Οι στάσεις και ο τύπος των στεγάστρων (Α, Β, Γ) έχουν λάβει γνωμοδότηση από τον ΟΑΣΑ και σύμφωνα με την μελέτη επιλέχθηκαν ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου στο οποίο θα τοποθετηθούν. Πέραν των στεγάστρων θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων σε αντικατάσταση κατεστραμμένων σε υπάρχοντα και διατηρούμενα στέγαστρα στάσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή