Ξεκινά με ευνοϊκούς όρους η προσπάθεια τουριστικής ανάδειξης της Ελευσίνας

Αργύρης Οικονόμου: «Σχεδιάζουμε τη συμμετοχή της Ελευσίνας σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό»:

Με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ ξεκινά το επόμενο διάστημα η εφαρμογή του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης στον Δήμο Ελευσίνας. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο ΕΟΤ αποδέχθηκε την πρόταση που είχε καταθέσει η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα την ουσιαστική και αποτελεσματική προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελευσίνας, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, συνομίλησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου, όπου σε κλίμα συνεννόησης συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, προκειμένου ο ΕΟΤ να συνδράμει έμπρακτα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για προβολή και εξωστρέφεια της Ελευσίνας.
Όπως επεσήμανε ο Αργύρης Οικονόμου στην κα Γκερέκου «Η Δημοτική μας Αρχή, είναι αποφασισμένη να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελευσίνας και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ΕΟΤ».
Σημειώνεται, πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, για τις δράσεις που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τουριστικής ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ. Παπαγιάνναρος, δήλωσε πως «Οι δυνατότητες της περιοχής μας, -κατά μεγάλο ποσοστό- αχαρτογράφητες στο πέρασμα των ετών, καλούνται βάσει στρατηγικής και αξιοποίησης να αποτελέσουν μαγνήτη για το ευρύ κοινό. Η προσπάθεια αυτή, πρέπει να μας βρει όλους συμμέτοχους και εκμεταλλευόμενοι τον αρχαιολογικό πλούτο, τη βιομηχανική κληρονομιά, το πολιτιστικό βάρος και τα τοπόσημα, να δώσουμε στην πόλη και τους ανθρώπους της, την ευκαιρία που ίσως ποτέ δεν τους δόθηκε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή