Εμβολιασμοί: Η ώρα των 30άρηδων και των 40άρηδων

Ανοίγει σήμερα, Μ. Τρίτη 27 Απριλίου, η πλατφόρμα για προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών (1,36 εκατ. άτομα) και από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, ξεκινούν οι εμβολιασμοί τους στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 θα εμβολιάζονται μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων (800.000 άτομα) και 45-49 χρόνων (810.000 άτομα), για τους οποίους η πλατφόρμα θα ανοίξει επίσης μέσα στη Μ. Εβδομάδα. Για τους 40-44 θα ανοίξει τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, οι οποίοι θα κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ το Μ. Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει για τους 45-49, οι οποίοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή