Η Φώφη Γεννηματά είχε τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Φώφη Γεννηματά είχε τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αντικείμενο τα μέτρα της Κυβέρνησης για την Οικονομία, τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τον εργασιακό νόμο, και την λειτουργία του δημοσίου.:

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι βουλευτές για την Δημόσια Διοίκηση και την Εργασία, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν στηρίζονται αποτελεσματικά οι μικρομεσαίοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες. Αντίθετα με την πολιτική της η Κυβέρνηση διευρύνει τις ανισότητες σε βάρος των μικρομεσαίων και των εργαζομένων.

Και αυτό όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της Οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία.

Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η «επιχείρηση» κατάργησης του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82.

Η Κυβέρνηση αδίστακτα εξοφλεί τα προεκλογικά της γραμμάτια προς την μεγάλη εργοδοσία και προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της Κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή