Τάσος Γαϊτάνης: Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Α. Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Α. Τσίπρας

Σημεία συνέντευξης του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη στο ραδιόφωνο Κανάλι1 90,4:

Για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 90,4 και στους δημοσιογράφους Χ. Παυλίδη και Κ. Μαργαρίτη.

Σε σχέση με τις μειώσεις φόρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Γαϊτάνης υπενθύμισε πως η ΝΔ είναι σταθερά δεσμευμένη σε πολιτικές μείωσης της φορολογίας της μεσαίας τάξης. Εξήγησε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν την πανδημία, συνεχίστηκε μέσα στην πανδημία και θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Πρόκειται για βασικό αναπτυξιακό μέτρο, σχολίασε και υπενθύμισε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί μειώσεις φορολογίας πριν τις εκλογές. Πρόσθεσε δε πως μόνο έτσι η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και να δημιουργηθεί χώρος σε επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρας επισήμανε πως δεν διαθέτει προτάσεις και πως όψιμα προσπαθεί να προσεταιριστεί την μεσαία τάξη, την οποίο είχε υπερφορολογήσει την περίοδο 2015-2019.

Σε σχέση με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και ορίζει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, σημείωσε πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι σέβεται τις αποφάσεις των ειδικών, στην πράξη ακυρώνει αυτή την άποψη. Η επιτροπή, τόνισε ο κ. Γαϊτάνης, είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο και δεν ασκεί διοίκηση και συνεπώς δεν έχουν τα μέλη της ποινική ευθύνη, αλλά ούτε μπορεί να είναι εκτεθειμένοι σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας ή fake news. Θέλουμε οι επιστήμονες να είναι ελεύθεροι, να διατυπώνουν την επιστημονική τους άποψη, ενώ υπογράμμισε ότι τις πολιτικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση που τελικά έχει και την ευθύνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή