Εγκαίνια για τον αγωγό υδροδότησης στο Πάρκο Τρίτση

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Εγκαίνια για τον αγωγό υδροδότησης στο Πάρκο Τρίτση

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εγκαινίασε σήμερα, Παγκόσμια Μέρα της Γης, τον αγωγό υδροδότησης ημερήσιας δυναμικότητας 1000 κυβικών μέτρων νερού των λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου A. Τρίτσης

Γ. Πατούλης: «Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού εξασφαλίζουμε την υδροδότηση των λιμνών και συνολικά του Πάρκου»

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης»

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του αγωγού υδροδότησης του συμπλέγματος των τεχνικών λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης. Ο αγωγός, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γης 2021, θα μπορεί να εξασφαλίζει 1.000 κυβικά μέτρα νερού σε ημερήσια βάση για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η υλοποίηση του έργου του αγωγού από το Πηγάδι Πρέση έγινε με προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο Ιλίου. Η ενεργοποίηση του αγωγού έγινε παρουσία των Δημάρχων Ιλίου Ν. Ζενέτου, Αγίων Αναργύρων – Καμετερού Σ. Τσίρμπα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, του Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Φορέα και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χ. Αλεξανδράτου, της Γενικής Διευθύντριας του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, μελών του Δ.Σ. και αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, καθώς με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού εξασφαλίστηκε η υδροδότηση των λιμνών και συνολικά του Πάρκου. Επίσης υπογράμμισε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης και ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για την αποτελεσματική συνεργασία.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι χαρακτήρισαν σημαντική τη σημερινή ημέρα καθώς με τον συγκεκριμένο αγωγό λύνεται το πρόβλημα υδροδότησης του Πάρκου και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή του στην αναβίωση του Πάρκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή